SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Bojanić: Auto-putem od 15. januara

Foto: Mediabiro
611views

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da se nada da ćemo već od 15. januara naredne godine proći prvom dionicom auto-puta, navodeći da su bila očekivanja da će se to desiti i tokom ovog mjeseca. Najavio je da će vožnja tokom probnog perioda biti besplatna. Minus nacionalnog avioprevoznika To Montenegro je, kaže, očekivan, a pametnom strategijom kompaniju će učiniti efikasnom. Još, kaže, nema potvrde o tome ima li nafte i gasa u našem podmorju, navodeći kako će, bude li je, biti i profita.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da su građevinski radovi na auto-putu završeni 30. novembra, kako je i rečeno.

“Ostao je jedan dio koji se kasnio sa elektro-mašinskim instalacijama, to je odužilo radove. U ovom momentu nam treba da se riješe elektro-mašinski radovi, da se stavi u funkciju nadzor, signalizacija s eveć proba po tunelima, iscrtani su putevi”, rekao je Bojanić.

Izvjesna druga dionica

Izvjesna je, kaže, i izgradnja druge dionice auto-puta: “Radi se idejni projekat od Mateševa do Andrijevice. Sve u svemu optimistični smo. Vjerovatno ćemo dobiti 40 posto granta za finansiranje tih dionica”.

Govoreći o kompaniji To Montenegro, Bojanić je podsjetio da je ona formirana u vrlo kratkom roku: “Cilj je da bio da osposobimo kompaniju kako bi uoči početka sezone počne da dovodi turiste, radi oporavka sezone”.

Ministar kaže da je u prvom kvartalu zabilježen minus, ali da su tek na početku: “I daleko manje komplikovani poslovi u početku moraju da trpe gubitke”.

“Ostalo je da riješimo pitanje trećeg aviona. Jeste napravljen minus, očekivan minus za prvih šest mjeseci. Sad je vrijeme da pametnom strategijom tu kompaniju učinimo efikasnom i da funkcioniše na bazi tržišta, uz dozvoljnu koliko može državnu pomoć”, rekao je Bojanić.

Vlada od juče stabilnija, DPS pucao u prazno

Komentarišući jučerašnja dešavanja u parlamentu, Bojanić je rekao da je najava DPS-a o 41 glasu bila “pucanj u prazno”.

“Ja to tumačim kao veliki dokaz da je DPS izgubio mnogo na političkoj sceni u smislu političkog uticaja”, rekao je Bojanić, vjerujući da je Vlada Crne Gore od juče stabilnija.

Sve to je, kaže, prekretnica parlamentarne većine kako bi se napravilo stabilno političko društvo.

Bojanić vjeruje da nije jedan od tri ministra koja bi trebalo da budu zamijenjena, kako se to pominje u javnosti.

Izvor: RTCG