SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Canović: Radiće se kompletan put Plav-Vojno selo-Gusinje

Ilustracija
677views

Nastavak radova na prvoj fazi rekonstrukcije saobraćajnice Plav – Vojno selo – Gusinje planiran je za 6. maj, dok je u toku tender za izbor izvođača radova za preostali dio saobraćajnice od Plava do Gusinja u vrijednosti od četiri miliona eura, saopšteno je na danas održanom sastanku potpredsjednika Opštine Plav Nihada Canovića i direktora Direkcije za izgradnju Rusmira Bajraktarevića, sa predstavnicima Uprave javnih radova i izvođačem radova, firmom “Tošković“ iz Podgorice.

Naglasivši važnost započinjanja radova početkom maja zbog kratkog trajanja građevinske sezone na sjeveru, Canović je izrazio posebno zadovoljstvo zbog objavljenog tendera za izbor izvođača za rekonstrukciju čitave trase puta u dužini od oko 10 kilometara.

Potpredsjednik je naveo da uz ovaj putni pravac gravitira značajan broj domaćinstava Plava i Gusinja, te da će se u konačnom kroz realizaciju investicije unaprijediti uslovi za razvoj privrednih i turističkih aktivnosti lokalnog stanovništva.

Prvom fazom u dužini od 1,2 km predviđena je izgradnja dvije kolovozne trake, trotoar i javna rasvjeta, izvođač radova je firma “Tošković“ iz Podgorice, a tenderska procedura za izbor izbođača radova na preostalom dijelu puta od Plava do Gusinja trajaće do kraja maja.

Ukupna vrijednost investicije, koju realizuje Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova, u saradnji sa opštinama Plav i Gusinje, iznosi preko 4,8 miliona eura.

 

izvor: CdM

Leave a Response