SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Cetinje: Rekonstruisano 60 kilometara seoskih puteva

Izvor: CdM
261views

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan posjetio je sa saradnicima Mjesnu zajednicu Ubli i mjesto Bijele poljane, gdje se izvode radovi na lokalnim i nekategorisanim putevima kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2021, saopšteno je iz Prijestonice.

„Unapređenje putne infrastrukture prioritet je lokalne uprave. Na seoskom području u posljednje tri godine asfaltirano je i rekonstruisano oko 60 kilometara puteva, što jeste potencijal za razvoj poljoprivrede i turizma, ali i za oživljavanje seoskih domaćinstava koja su bila napuštena ili su vlasnici slabo dolazili zbog loše putne infrastrukture. Imamo još posla i zato su ovakve posjete važne kako bi neposredno od mještana čuli koje su njihove potrebe i po prioritetima ih rješavali poštujući sve zakonske procedure“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

U Mjesnoj zajednici Ubli izvedeno je oko 80% predviđenih radova, koji su obuhvatali profilisanje, tamponiranje i asfaltiranje puteva. Završeni su radovi u zaseocima Bijelo polje, Stažer, Čumojevica, Omaj do, Kalajev do i dijelom u Ubaljskom dolu.

Radovi se nastavljaju planiranom dinamikom na putu od škole prema Vujkovom ždrijelu i trebalo bi da budu završeni neredne sedmice. U toku su i radovi na pripremi za asfaltiranje nekategorisanog puta u Mjednoj zajednici Čevo u selu Jama čevska. Svi predviđeni radovi u Bijelim poljanama su već završeni.

Radove izvodi kompanija AG Infoplan iz Nikšića, a realizuju se prema tenderu vrijednom 670 hiljada eura za unapređenje lokalnih i nekategorisanih puteva u Katunskoj nahiji, kao i u gradskim i prigradskim naseljima.

Naredne sedmice bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, trebalo da započnu radovi na lokalnim i nekategorisanim putevima u Riječkoj nahiji.

Izvor: CdM