GRADSKI SISTEMISAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Cetinje: Završene prve dvije faze rekonstrukcije Puškinove ulice

605views

Podgorička kompanija Avio Petrol završila je danas prvu i drugu fazu rekonstrukcije Ulice Aleksandra Puškina sa parking prostorima za najveće gradsko naselje Gipos, saopšteno je danas iz Prijestonice Cetinje.

Direktor kompanije Marko Rajković podsjetio je da je rekonstrukcija 420 metara duge ulice započela krajem maja, te da su radovi, osim kolovoza i tri parkinga, obuhvatali i zamjenu svih instalacija i izgradnju trotoara. Vrijednost ugovorenih radova je 540.000 eura.

“Završili smo radove, prve dvije faze, koji su planirani prema dinamičkom planu. Ugradili smo dva završna sloja asfalta na parking prostorima i dijelu Puškinove ulice, od Mojkovačke do raskrsnice sa Bajovom ulicom. Planiramo da sljedeće sedmice započnemo treću fazu rekonstrukcije i to na potezu od Bulevara crnogorskih junaka do raskrsnice sa Bajovom ulicom“, rekao je Rajković.

Prema njegovim riječima, želja im je da radovi budu završeni do kraja godine, a to će zavisiti od vremenskih uslova, za koje se nadaju da će im “ići na ruku”.

Rekonstrukcija Ulice Aleksandra Puškina realizuje se u okviru Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

Izvor: CdM

Leave a Response