PLANIRANJE PROSTORA

Donja Gorica i Malo brdo uskoro dobijaju uređen prostor za najmlađe

Foto: PG BIRO
396views

Zahvaljujući vrijednom i posvećenom radu gradskog Zelenila, u prethodne tri godine uređeno je preko 150.000m² zelenih površina u Podgorici. Uz to, u saradnji sa ostalim gradskim preduzećima, izgrađena su 32 nova igrališta, a, samo u posljednjih godinu dana, formirano je i sedam novih parkova.

Do kraja godine planirana je i izgradnja još dva dječija igrališta, na Malom brdu i u Donjoj Gorici. Izrađeni su projekti i uskoro će se, na radost naših najmlađih sugrađana iz ovih djelova grada, pristupiti njihovoj realizaciji.

Novo igralište u Donjoj Gorici prostiraće se na oko 330m², a na podlozi od tartana nalaziće se brojni sadržaji za mališane poput kule sa toboganom, ljuljaške sa dva sjedišta i klackalice. Prostor će dodatno oplemeniti i sadnja devet odraslih sadnica drveća, kao i novi parkovski mobilijar. Na slobodnim površinama biće formiran travnjak, a kompletne zelene površine biće pokrivene i sistemom za navodnjavanje.

Bezbjedna podloga od tartana biće ugrađena i na igralištu na Malom brdu, a na površini od oko 400m² biće ugrađen dječiji i parkovski mobilijarar. Okolni prostor uljepšaće i sadnja 15 sadnica drveća i formirani travnjak.

Takođe, podsjećamo da je u toku i rekonstrukcija Njegoševog parka, uređenje jednog dijela Tološke šume, izgradnja novog dječjeg igrališta u Ulici 4. jula, uređenje velike zelene površine u Moskovskoj ulici, u blizini Kliničkog centra, pejzažno uređenje bulevara prema Tuzima, formiranje novog drvoreda u Ulici Novaka Miloševa, kao i dopuna zelenog fonda u Ulici Slobode.