GRADSKI SISTEMI

Drugi poziv za izradu Elaborata o lukobranu na Škveru

DCIM101MEDIADJI_0799.JPG
404views

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je drugi javni poziv za izbor ponuđača za izradu elaborata o stanju lukobrana Luke Škver sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera. Za tu uslugu JPMD je kao i u prvom pozivu opredijelilo 8.265 eura.

Izrada elaborata o stanju lukobrana Luke Škver sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera treba da obuhvati: mjerenje površine i zapremine postojećeg nabačaja uz lukobran, u minimalno potrebnoj mjeri da se sagleda obim radova, sa kartiranjem na postojećoj kopiji plana parcele. Dužina lukobrana je cca 200 m, širine do 30 m.

Elaboratom treba predvidjeti iskop dvije istražene jame na tijelu lukobrana dimenzija do 1.0×1.01×1.0 m radi provjere stanja nasipa i/ili konstrukcije na dijelovima na kojim voda najintezitevnije prodire odozdo na pločnik, kartiranje oštećenja i nedostataka na objektu i izradu prijedloga hitnih sanacionih mjera.

Redosljed izvođenja radova, podgradne konstrukcije i drugo treba da omoguće što bolje iskorišćenje uskog prostora za građenje. Tehničko rješenje sanacionih mjera će uzeti u obzir sve zahtjeve vezane za funkcionisanje objekta. Elaborat treba da sadrži: tehnički opis, predmjer i predračun radova, crteže sa neophodnim detaljima i šeme za izvođenje, navodi se u projektnom zadatku.

Zaintreresovani ponude mogu dostavljati zaključno sa 9. novembrom.

Podsjećamo da je JPMD 20. oktobra poništilo prvi postupak, odnosno javni poziv za izradu elaborata o stanju lukobrana Luke Škver sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera, jer nije dostavljena nijedna ispravna ponuda.

izvor:

Leave a Response