GRADSKI SISTEMIUPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Elaborat o stanju lukobrana Škver sa hitnim mjerama sanacije radiće firma iz Bijelog Polja

Foto: Radio Jadran
453views

Ponuda firme Optimusproject doo iz Bijelog Polja ocijenjena je kao ispravna i najpovoljnija na drugom tenderu za izbor izvođača za izradu elaborata o stanju lukobrana Škver sa hitnim mjerama sanacije, koji je raspisalo JPMD. Sa tom firmom biće zaključen ugovor o izradi elaborata.

Bjelopoljska firma će po zaključivanju ugovora imati rok od 30 dana da sačini elaborat. Vrijednost ponude koju je dostavila bjelopoljska firma bila je za oko 1.000 eura niža u odnosu na ponuđenu tederom od 8.264,5 eura i iznosila je 7.313 eura bez PDV.

Podsjetićemo da je ista firma konkurisala i na prvom tenderu, ali je tada dostavila neispravnu ponudu, zbog čega je postupak bio poništen.

Na drugi tender ponudu je dostavila i firma Geot doo iz Podgorice, ali je ta ponuda ocijenjena kao neispravna.

Elaborat sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera treba da obuhvati: mjerenje površine i zapremine postojećeg nabačaja uz lukobran, u minimalno potrebnoj mjeri da se sagleda obim radova, sa kartiranjem na postojećoj kopiji plana parcele, navodi se u javnom pozivu.

Takođe, neophodan je iskop dvije istražene jame na tijelu lukobrana radi provjere stanja nasipa i/ili konstrukcije na dijelovima na kojim voda najintenzivnije prodire odozdo na pločnik, te kartiranje oštećenja i nedostataka na objektu i izradu prijedloga hitnih sanacionih mjera.

Redosljed izvođenja radova, podgradne konstrukcije i drugo treba da omoguće što bolje iskorišćenje uskog prostora za građenje. Tehničko rješenje sanacionih mjera će uzeti u obzir sve zahtjeve vezane za funkcionisanje objekta.

Elaborat treba da sadrži: tehnički opis, predmjer i predračun radova, crteže sa neophodnim detaljima i šeme za izvođenje.

izvor: Radio Jadran

Leave a Response