GRADSKI SISTEMISAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Gornja Gorica dobila modernu saobraćajnicu VIDEO

Foto: Pg biro
535views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je juče završene radove na rekonstrukciji Ulice Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici i tom prilikom istakao da je, uprkos  brojnim izazovima koje je donijela pandemija  koronavirusa, Glavni grad finansijski stabilan sistem koji i u ovoj godini uspijeva da realizuje razvojne planove čak i iznad očekivanja.

“O tome najbolje govori podatak da smo na današnji dan realizovali kapitalni budžet u iznosu  od preko 32 miliona eura, što je čak 50% više nego u isto virjeme prošle godine, a zahvaljujući tome danas smo u Gornjoj Gorici priveli kraju realizaciju još jedne vrijedne investicije, odnosno temeljne rekonstrukcije najznačajnije saobraćajnice u ovom naselju, a to je Ulica Miloja Pavlovića čija je rekonstrukcija započela davne 2008. godine  kada je završena prva faza”, istakao je gradonačelnik.

On je saopštio da je Glavni grad u rekonstrukciju Ulice Miloja Pavlovića i bočnih kraka ove godine uložio oko 1.6 miliona eura.

“Mi smo ove godine uspjeli da završimo drugu i treću fazu u dužini od 1,5 km i tako realizujemo investiciju vrijednu cca 1.300.000 eura, a uporedo privodimo kraju i radove na rekonstrukciji tri bočna kraka u vrijednosti 230.000 eura,  tako da ćemo na kraju ove godine biti u prilici da konstaujemo da smo samo u ovaj segment unapređenja infrastrukture u Gornjoj Gorici u toku 2020. godine uložili gotovo 1.600.000 eura,  što je  podatak za ponos i nemam dilemu da naš osjećaj dijele i ljudi koji žive ovdje”, naglasio je Vuković.

Gradonačelnik je istakao da se kruna napora na unapređenju kvaliteta infrastrukture u ovom dijelu grada odnosi i na projekat izgradnje novog bulevara koji će povezati kružni tok na raskrsnici Cetinjskog i Nikšićkog puta sa Komanskim mostom, odnosno, mjestom odakle će se nastaviti bulevar prema Danilovgradu koji se već intenzivno gradi.

“Proces eksproprijacije je u toku, a Glavni grad do sada je potrošio pola miliona eura i ako nastavimo tim tempom uz razumijevanje građana i davanja sagalasnosti da se uđe u realizaciju te višemilionske investicije mogli bismo da očekujemo da do kraja naredne godine možda dobijemo i novi bulevar  u Gornjoj Gorici i na taj način zaokružimo priču o  unapređenju infrastrukture u ovom dijelu grada”, zaključio je Vuković.

Foto: Pg biro

Gradonačelnik se zahvalio građanjima na strpljenju  i razumijevanju tokom izvođenja radova naglašavajući da im je Glavni grad to vratio na najbolji načine jer je ovaj vrijedan posao završio u predviđenom roku, kao i izvođaču radova kompaniji Gradnja promet i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević iskazao je zahvalnost mještanima Gornje Gorice na strpljenju koje su pokazali prilikom izgradnje, kao i na korektnoj saradnji tokom izvođenja radova.

„Podsjetiću da smo u februaru završili jedan dio ove saobraćajnice do raskrsnice Kragujevačke i Ulice Miloja Pavlovića u vrijednosti od 380.000 eura i tada obećali mještanima ovog dijela grada da ćemo u tekućoj godini završiti kompletnu rekonstrukciju i povezati Cetinjski bulevar sa Nikšićkim putem do kraja ove godine. Radovi na ovoj saobraćajnici su počeli 25. maja i završeni su u ugovorenom roku“, saopštio je Raičević, ističući da su određene informacije po pitanju kašnjenja sa završetkom radova na ovoj saobraćajnici, apsolutno netačne, jer je Ulica Miloja Pavlovića završena onako kako je i planirano.

Raičević je naglasio da je saobraćajnica duga 1.100 m, vrijednosti 910.000 eura, sa kompletnom infrastrukturom – tk instalacijama, atmosferskom, fekalnom kanalizacijom i javnom rasavjetom.

Izvor: PG BIRO

Leave a Response