SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Herceg Novi: Sanacija dijela puta kod Kotobilja do kraja marta

Foto: Radio Jadran
843views

Dio puta na pravcu Meljine – Petijevići iznad Kotobilja, nakon mjesec otkako je odvaljeno 30-ak m putne trake, trebalo bi da bude vraćen u prvobitno stanje do kraja marta, a radovi bi trebalo da počnu najvjerovatnije za desetak dana. To je Radiju Jadran potvrđeno iz firme – koncesionara puta, Univerzal Monte.

Posao je povjeren kotorskoj građevinskoj firmi, Briv construction, čiji je dio mehanizacije trenutno angažovan na  javnoj garaži ispred zgrade Opštine Herceg Novi. Sa Brivom bi Univerzal Monte narednih dana trebalo da potpiše ugovor o izvođenju radova, odnosno kako ističu o “trajnoj sanaciji problema” na tom dijelu puta.

 “Tačan datum završetka radova, kao i odgovor na pitanje da li će biti neophodno privremeno zatvoriti dionicu puta kod Kotobilja i saobraćaj preusmjeriti na obilaznicu, znaćemo do kraja nedjelje do kada Briv Construction treba da pripremi i predloži nadzoru organizaciju gradilišta”, pojasnio je predstavnik koncesionara, Đorđe Vlaović.

 Priznaje da su “propust” prilikom izgradnje puta, kako dodaje, “očigledno napravili  u kompaniji Univerzal Monte doo, koja je  finansirala izgradnju puta Meljine – Petijevići, zatim Prijedor Putevi,  izvođač radova, zajedno sa IG Institutom iz Trebinja, koji je angažovan kao nadzor”, zajedno sa “nadležnim opštinskim službama zaduženim za kontrolu i nadzor”. Zato su obezbijedili dodatnu stručnu podršku, ukazujući i na druge uzroke odronjavanja.

“Problem sa odronom zemljišta se ponavlja tako da smo, za trajno rješenje, ovog puta angažovali stručnjake sa Građevinskog fakulteta u Beogradu koji su uradili projekat sanacije i biće angažovani kao nadzor. Situacija sa odronom na Kotobilju dijelom je posljedica i saobraćanja kamiona sa većim osovinskim opterećenjem od dozvoljenog, na što smo nadležnima u Opštini Herceg Novi ukazivali više puta”, dodao je Vlaović.

On nije precizirao kolika je dozvoljena nosivost teretnih vozila, kao ni koliko će koštati sanacija puta.

Izvor: Radio Jadran