SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Herceg Novi: U toku druga faza proširenja puta Kruševice – Vrbanj

476views

Tokom proteklog vikenda počeli su radovi u okviru druge faze sanacije lokalnog puta od Kruševica do Vrbanja. U ovoj fazi biće urađena proširenja na deset lokacija, na kojima je zbog male širine puta bila veoma ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Izradom proširenja biće poboljšana preglednost u krivinama i omogućeno jednostavnije mimoilaženje vozila. To će značajno unaprijediti bezbjednost na ovom lokalnom putu, jedinoj kolskoj vezi sa jednim od najpoznatijih novskih izletišta, koje od otvaranja Avanturističkog parka posjećuje sve veći broj građana i turista.

Vrijednost radova je gotovo 28 hiljada eura, finansira ih Opština Herceg Novi, a prioritetne lokacije za proširenja određene su prema rješenju Agencije za izgradnju i razvoj grada. Za izvođača radova na tenderu je izabrana kompanija „Bokić“. Planirani rok za završetak posla je 25 dana.

Podsjećamo, prva faza radova na proširenju puta realizovana je tokom protekle godine i tada je dionica Kruševice-Vrbanj proširena na 15 lokacija. Lokalna uprava se opredijelila za etapno uređenje ovog puta, imajući u vidu da je kompletna rekonstrukcija obiman projekat velike vrijednosti.

Po završetku druge faze radova na proširenju, uslijediće asfalitiranje oko hiljadu kvadrata puta Kruševice – Vrbanj. Izvođenje ovih radova vrijedno oko 24 hiljade eura Opština je ugovorila sa kompanijom „Fortis Mont“, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač na tenderu. Radovi će podrazumijevati mašinsko rezanje postojećeg kolovoza, ugradnju tampona, pripremne radove za ugradnju asfalta i asfaltiranje.

izvor: Radio Jadran

Leave a Response