SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Jugozapadna obilaznica otvorena za saobraćaj

Foto: PG BIRO
337views

Jugozapadna obilaznica je od juče u potpunosti funkcionalna i otvorena za saobraćaj. Kako je riječ o najznačajnijem projektu iz oblasti putne infrastrukture koji je realizovan na teritoriji Podgorice u proteklih desetak godina, vrijednom preko 15 miliona eura, jasna je važnost ovoga dana za glavni grad i njegove stanovnike.

Pomenuta obilaznica, duga preko 3,5 kilometra, vrijedna 15,5 miliona eura, kapitalni je projekat kojim je Podgorica dobila višestruko modernu saobraćajnicu. Povezivanjem magistralnih puteva ka Petrovcu i Cetinju, gradsko jezgro će biti rasterećeno od tranzitnog saobraćaja, a turistički potencijal i pristupačnost će biti podignuti na još viši nivo.

Realizacijom ovog projekta, koji je u potpunosti finansiran od strane Glavnog grada, okolni prostor je postao atraktivniji i za razvoj privredne djelatnosti. Takođe, Jugozapadna obilaznica predstavlja čvorište triju primarnih  kolektora, koji će odvoditi otpadne vode do budućeg postrojenja, te su stvoreni i uslovi za početak izgradnje budućeg Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Podsjećamo, 2019. godine izgrađen je Bulevar 21. maj, koji predstavlja značajan kapitalni projekat, vrijedan 10 miliona eura, a koji je omogućio da se izgradnjom obilaznice zaokruži jedna infrastrukturna cjelina. Formiranje te cjeline ima višestruki značaj, ne samo za Podgoricu, nego i za Crnu Goru, te smo izuzetno ponosni što dajemo doprinos ne samo razvoju grada, već i države u cjelini.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković kazao je da se ponosi ovim projektom, te da glavni grad, na čijem je čelu, nastavlja da se razvija. “Na dan kada je Crna Gora, prije godinu dana, počela da tone u mrak, zasijala je nova “Luča” i podsjetila sve da se naša Podgorica ne da.”, kazao je gradonačelnik  Vuković.

PG BIRO