GRADSKI SISTEMISAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Herceg Novi: Lokalne firme asfalitiraju Ulicu Spasića i Mašere i rekonstruišu Topaljsku, podgorička put u Zelenici

Radio Jadran
412views

Ulicu Spasića i Mašere asfaltira hercegnovska kompanija Fortis Mont, koja je jedina dostavila ponudu na opštinski tender za izbor izvođača radova. Ponuda je ocijenjena ispravnom i sa tom kompanijom lokalna uprava sklopiće ugovor.

Za taj posao iz opštinske kase biće izdvojeno 22 hiljade eura. Novac će biti na žiro računu izvođača 30 dana nakon završetka radova i dostavljanja ovjerene fakture. Fortis Mont ima rok od 10 dana od uvođenja u posao da završi asfaltiranje, piše u Odluci.

Iz lokalne uprave navode da je jedan dio ulice Spasića i Mašere već asfaltiran saradnjom Mjesne zajednice, donatora i preduzetnika. Drugi dio, za koji je 25. novembra završen tenderski postupak, biće asafltiran i uređen tokom narednih mjesec. To podrazumijeva radove u dva kraka te ulice (jedan od praone i drugi od Elektrodistribucije).

Za rekonstrukciju i osvjetljenje Topaljske ulice, odnosno stepeništa stigle su dvije ponude i obje su ocijenjene kao ispravne. Lokalna uprava je iz budžeta opredijelila 20,5 hiljada eura za uređenje ovog stepeništa, koje povezuje magistralu i Njegoševu. Ponude su dostavile: Uzor doo iz Podgorice koji bi posao obavio za 19,8 hiljada eura, kao i lokalna firma Gramon Tomašević doo koja je procijenila da bi posao mogla obaviti za 18,4 hiljade eura. Prihvaćena je povoljnija ponuda,  pa će sa Gramon Tomašević doo biti sklopljen ugovor o izvođenju radova. Rok je 30 dana da izvođač završi radove.

U Zelenici će Podgoričani zavšiti ubrzo asfaltiranje puta.

Za taj posao bila je angažovana podgorička Asfalt beton gradnja doo, a čitav posao je vrijedan 95 hiljada eura. Na ovoj dionici, je prema tenderskoj dokumentaciji, između ostalog, trebalo da bude isječen postojeći asfalt i betonske ivične trake, obavljeno tamponiranje i nivelisanje šahtova i asfaltiranje.

„Put je u katastrofalnom stanju, od mosta do izlaza na magistralu pored Tehnoservisa. Uz sve to što je loš, radnici koji rade na održavanju oko šahti iskopaju rupe i nakon izvođenja radova nijesu u stanju da ih zakrpe. Završen je put od bivših vojnih skladišta do Džorovog mosta i to je rađeno dva mjeseca“, tvrde mještani.

U lokalnoj upravi uvjeravaju da će posao na toj dionici biti okončan uskoro:

“Što se tiče Zelenike i priključaka, ostalo je još desetak domaćinstava, između Džorovog mosta i Kluba penzionera i taj posao će biti gotov za 10-ak dana“, navode iz lokalne uprave.

izvor: Radio Jadran

Leave a Response