SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Most na Jugozapadnoj obilaznici spojio obale Morače (VIDEO)

Izvor: PG BIRO
425views

Rasponska konstrukcija na mostu u okviru Jugozapadne obilaznice koja povezuje Petrovački i Cetinjski magistralni put završena je naguravanjem petog segmenta čime je konstrukcija mosta ukupne dužine 150 metara zauzela projektovani položaj. Završetkom ovih radova obale rijeke Morače na ovom mjestu spojene su konstrukcijom mosta, a već su u toku pripremni radovi na izgradnji pilona, kao i ugradnji čeličnih kosih kablova i pristupa mostu. Dužina pilona je 31 metar, a biće ugrađeno 7 čeličnih kablova koji nose konstrukciju mosta.

Most će biti opremljen, kako elektro i vodovodnom instalacijom, tako i dekorativnom rasvjetom jer se ovakvi tipovi mostova projektuju kao jedinstven simbol u prostoru, kako danju tako i noću.

Podsjećamo, Jugozapadna obilaznica je saobraćajnica bulevarskog tipa sa mostom, duga gotovo 3,5 km, vrijednosti preko 15 miliona eura. Sredstva za njenu realizaciju obezbijeđena su zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Glavnog grada i Međunarodne finansijske korporacije. Radove na ovom projektu izvodi kompanija Bemax koja svakako opravdava reputaciju kvaliteta i ažurnosti. Takođe, pored nesumnjivog saobraćajnog značaja ove saobraćajnice, njen mnogo veći značaj ogleda se u budućem funkcionisanju Sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Na ovoj saobraćajnici, odnosno ispod nje se nalazi čvorište primarnih  kolektora koji će odvoditi otpadne vode do budućih postrojenja koje će se graditi u neposrednoj blizini.

izvor:PG BIRO