PLANIRANJE PROSTORA

Nastavljena rekonstrukcija trga i šetališta u Sutomoru

361views

Rekonstrukcija šetališta i trga u Sutomoru intenzivirana je proteklih dana, a izvođač radova, građevinsko preduzeće “Fidija”, trenutno je angažovan na organizaciji gradilišta i pripremi terena za nastavak projekta.

Vrijednost investicije, koja predstavlja prvu fazu kompletne rekonstrukcije, je 970 hiljada eura, od čega će Vlada Crne Gore kroz Zakon o budžetu opredijeliti 435 hiljada eura, 425 hiljada eura obezbijediće Javno preduzeće Morsko dobro, dok će ostatak od 100 hiljada eura izdvojiti Opština Bar.

Realizacija projekta širom će otvorili vrata za dalje unapređenje i razvoj turizma na području barske opštine, a ujedno povećati kvalitet života stanovnika. Sutomore je već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovu investiciju dobije nove, moderne sadržaje.
Početna, od predviđene četiri faze, obuhvata potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa ugostiteljskim terasama, površine oko 5.000 metara kvadratnih, i modernizaciju dijela saobraćajnice u neposrednom zaleđu trga.
Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 250 dana od uvođenja u posao, u koje se ne računaju neradni dani u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima, kao i usljed eventualnog nastupanja okolnosti na koje izvođač ne može da utiče
.
UPRAVA JAVNIH RADOVA

Leave a Response