PLANIRANJE PROSTORA

Novo dječije igralište u Danilovgradu

274views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, sa saradnicima, danas su obišli novo dječije igralište u Pažićima, koje je poklon Glavnog grada susjednoj opštini.

Tom prilikom gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo što je jedan, možda mali, ali važan projekat za opštinu Danilovgrad uspješno priveden kraju na zadovoljstvo najmlađih stanovnika ovoga grada. „U pitanju je izgradnja dječijeg igrališta koje smo ranije dogovorili sa rukovodstvom Opštine Danilovgrad, vrijednosti 20.000 eura i na taj način nastavljamo ono što je naše strateško opredjeljenje, a odnosi se na pomoć susjednim i drugim opštinama na planu realizacije ovakvih i sličnih projekata“, istakao je gradonačelnik Vuković.

On je podsjetio da je Glavni grad prije nekoliko mjeseci sa sličnom idejom pomogao i rekonstrukciju sportskog poligona u blizini tri srednje škole na Cetinju, vrijednosti 30.000 eura, naglašavajući potrebu da nove generacije provode vrijeme i igraju se onako kako su to činile starije.

Gradonačelnik je obećao da će Glavni grad u narednoj godini donirati sredstva za izgradnju sportskog poligona na prostoru u neposrednoj blizini novog dječijeg igrališta u Danilovgradu.

„Za mene je to potpuno prirodno, imajući u vidu šta Danilovgrad i Podgorica znače jedno drugom, i zato me izuzetno raduje ogroman napredak koji smo zajedno ostvarili i na infrastrukturnom planu u saradnji sa Vladom Crne Gore. Poslije dugog čekanja potpuno je rekonstruisan stari put od Podgorice prema Danilovgradu, a za nekih godinu i po dana dobićemo najmoderniji bulevar u Crnoj Gori vrijedan 20-ak miliona eura.  Zajedno smo smogli snage, u saradnji sa nevladinim sektorom, da trajno zaštitimo i rijeku Zetu, tako da su sve to činjenice koje obogaćuju i snaže našu već izuzetno dobru saradnju“, zaključio je Vuković i izrazio nadu da će se naredne godine okupiti na istom mjestu sličnim povodom.

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević je u ime Opštine i Mjesne zajednice Danilovgrad 3 koja je dobila novo dječije igralište izrazila zahvalnost gradonačelniku Vukoviću i Glavnom gradu na ovom vrijednom poklonu najmlađim stanovnicima Danilovgrada.

„Ovo nije prvi put da Danilovgrad i Podgorica na djelu pokazuju izvanrednu saradnju. Ta saradnja traje godinama, a u poslednje dvije godine je intenzivirana, tako da se ne odnosi samo na ovo izgrađeno dječije igralište u Pažićima. Nedavno je podgoričko preduzeće “Vodovod i kanlizacija” pomoglo da izmjestimo cjevovod na rekonstrukciju starog puta ka Podgorici, što smatramo velikom podrškom našem vodovodu i vrijednom investicijom od 100.000 eura“, naglasila je Kovačević, podsjećajući na odličnu saradnju i pomoć drugih preduzeća Glavnog grada. Ona je saopštila da je u planu potpisivanje ugovora o saradnji sa podgoričkim „Putevima“ i “Deponijom”, a posebno se zahvalila na podršci Glavnog grada rukovodstvu Danilovgrada u vezi sa dogovorom oko upravljačkog tijela za „Park rijeka Zeta“.

„Želim takođe da istaknem da je dogovor o davanju na upravljenje vodoizvorišta Vučiji studenac pri kraju, gdje je interes da se napravi ugovor između podgoričkog i danilovgradskog vodovoda, na zadovoljstvo korisnika, s obzirom na to da preko 80% mještana Podgorice koristi to izvorište“, naglasila je Kovačević.

„Sveukupno, naša saradnja je jako dobra i nadam se da ćemo i u narednim godinama imati punu podršku Glavnog grada i odličnu saradnju kao i do sada“, zaključila je Kovačević.

Izjavu gradonačelnika dr Ivana Vukovića možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/FX2z-uQX_dE

Izjavu predsjednica opštine Danilovgrad Zorice Kovačević možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/mSHjhqG1d_Y

Kadrove sa dođaja možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/XQl-cm7jozg

PG BIRO 

Leave a Response