GRADSKI SISTEMIPLANIRANJE PROSTORA

Plaža u Rogamima uskoro će biti potpuno adaptirana i opremljena novim sadržajima

Pg biro
312views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima i predstavnicima kompanije Bemax, danas je obišao radove na uređenju plaže ispod vijadukta u Rogamima koji se realizuju u okviru projekta Mikro 020. Riječ je o donaciji navedene kompanije Glavnom gradu čiji su najodgovorniji predstavnici izrazili želju, uzimajući u obzir da je navedena lokacija popularna izletnička zona građana Podgorice, da u potpunosti učestvuju u njenoj adaptaciji i modernizaciji.

Gradonačelnik Vuković je tom prilikom istakao da će Podgoričanima uskoro na upotrebu biti predato omiljeno izletište i kupalište u novom ruhu.

‘’U pitanju je investicija koju realizuje kompanija Bemax kao poklon Glavnom gradu jer je tokom rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu ovdje bila lagerovana izvjesna količina građevinskog materijala, a sve to je privuklo pažnju mještana i tada su društveno odgovorni ljudi iz kompanije Bemax, obećali da će plažu vratiti u prvobitno stanje. Dodatno, zahvaljujući investiciji koja premašuje 200.000 eura u narednih nekoliko mjeseci na ovom mjestu dobićemo najljepšu plažu u Podgorici”, saopštio je Vuković i zahvalio se kompaniji Bemax  na  ovoj vrijednoj donaciji, podsjećajući da je u Pipere tokom ove godine uloženo preko pola miliona eura.

‘’Ovo je samo dio priče koja se dešava na teritoriji ove tri mjesne zajednice koje se nalaze u Piperima, jer smo tokom ove godine na ovom području investirali preko pola miliona eura. U rekonstrukciju putne infrastrukture  uložili smo 240.000 eura, nešto preko 80.000 eura u novu rasvjetu i 210.000 eura u izgradnju nove vodovodne mreže za sela Gole strane i Velje brdo”, naglasio je gradonačelnik i podsjetio da je u međuvremenu Pričelje dobilo najmoderniji sportski poligon u gradu.

“Sva ova priča počinje i završava se rekonstrukcijom starog puta prema Danilovgradu i smatram da, kad su Piperi u pitanju, da smo imali jednu godinu za ponos i iskreno se nadam da će finansijska situacija i naredne godine omogućiti da nastavimo istim tempom”, zaključio je Vuković i zahvalio mještanima te mjesne zajednice na sugestijama i strpljenju prilikom izvođenja radova.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović istakla je da je adaptacija javne površine ispod vijadukta Rogami donacija kompanije Bemax Glavnom gradu u vrijednosti od oko 200.000 eura, dodajući da su radovi počeli u oktobru, a rok za završetak je april naredne godine.

„Radovi se izvode prema idejnom rješenju firme Arhitektonski atelje iz Podgorice u  okviru kojeg je predviđena izgradnja parking zone ispod samog vijadukta, pristupnog puta do plaže kao i roštiljnjica, a betonski zidovi i roštiljnice biće obloženi kamenim  oblucima“, istakla je Vuksanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je kompanije Bemax dio ovog projekta i naglasila da je ovo nije jedina donacija te kompanije, i da će ih sirurno biti i u narednom periodu, dodajući da će Bemax nastaviti da i u narednom periodu sve poslove obavlja na profesionalan, odgovornan i kvalitetan način.

Leave a Response