GRADSKI SISTEMIPLANIRANJE PROSTORA

Počela izgradnja novog parka na Zabjelu

Pg biro
670views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je početak radova na izgradnji parka u Ulici 27. marta na Zabjelu i tim povodom istakao da će se nova parkovska površina prostirati na 5.000m² i da će imati sadržaje kao što je igralište za najmlađe, sportski poligon, trim stazu i park za kućne ljubimce.

‘’Danas smo u ulicama 27. marta i Ilije Plamenca na Zabjelu kako bismo najavili izgradnju još jednog parka. Dakle, na ovom prostoru će do marta mjeseca, ako nas vremenske prilike posluže, na 5.000m² biti formirana potpuno nova parkovska površina, sa nekim sadržajima koje do sad nijesmo imali u glavnom gradu poput parka za kućne ljubimce. Osim toga, jedan dio parka biće posvećen najmlađima, poput onoga što smo juče imali priliku da vidimo na Starom aerodromu, a imaćemo takođe i sportski poligon koji nedostaje ovom dijelu grada i oko cijele površine parka dobićemo jednu trim stazu za rekreativce. Dakle, na ovom prostoru zahvaljujući konfiguraciji terena, dobićemo sadržaje maltene za sve generacije – rekreativce, đecu i vlasnike kućnih ljubimaca”,  kazao je gradonačelnik  Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da, iako  pregovori o eksproprijaciji zemljišta nisu tekli planiranom dinamikom, ipak je odlučeno da se park gradi na parcelama koje su u vlasništvu Glavnog grada i sugrađanina Vladimira Bata Đurovića koji je dao saglasnost za gradnju parka.

‘'Ovo je inače obećanje koje smo dali  više od pola godine unazad i upoznati ste da je pokrenuta peticija od strane građana koji žive u ovom dijelu grada, a mi smo u odnosu na to postupili kao odgovorna gradska uprava, odradili projekat i krenuli da pripremamo teren u dijelu koji se tiče rješavanja imovinskih odnosa, pošto jedan dio ove parcele je u privatnom vlasništvu”, saopštio je gradonačelnik dodajući da taj postupak nije išlao predviđenom dinamikom.

“Međutim, nijesmo više htjeli da čekamo i da realizacija ovako važnog projekta bude dovedena u pitanje pa smo zbog toga i odlučili  da krenemo realizaciju ovog projekta i mogu da kažem da ćemo za nekih tri mjeseca i na Zabjelu dobiti moderan park.  Kolege iz Zelenila će pokušati da iskoriste lijepo vrijeme kako bi priveli kraju radove na izgradnji novog parka u Zagoriču, a odmah nakon Nove godine krećemo u realizaciju još jednog projekta ovog tipa, a to je izgradnja parka na Koniku. Ideja nam je da do kraja mandata ove gradske uprave ovakve i slične sadržaje dobije svaki dio grada. Inače, vrijednost ovog projekta je 245.000 eura.” zaključio je Vuković i zahvalio se vlasniku parcele Vladimiru Batu Đuroviću na saradnji i saglasnosti za izgradnju.

Leave a Response