PLANIRANJE PROSTORA

Počela izgradnja parka na Starom aerodromu

287views

Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo d.o.o. danas su počele da izvode radove na izgradnji parkovske površine na Starom aerodromu. Riječ je o površini preko 6.000 m² u Aerodromskoj ulici koja će biti potpuno uređena sa preko preko 100 odraslih sadnica različitih vrsta drveća, formiran travnjak na oko 3.500m² i zasađeno niže ukrasno bilje.

Na ovom prostoru biće izgrađeno novo dječije igralište na bezbjednoj gumenoj podlozi, novi sportski poligon i prostor za fitnes. Osim toga ova parkovska površina će po obodima biti oslikana dječijim – didaktičkim motivima koji će djecu navoditi na razmišljanje i probuditi njihovu maštu i kreativnost.

Postojeće betonske i pješčane staze biće rekonstruisane, dok će postojeći mobilijar specifičnog izgleda biti obnovljen, pa će tako višeugaone betonske konstrukcije biti popravljene i obložene novim letvama. Takođe, biće ugrađeno još 28 novih parkovskih klupa i 12 korpi za otpatke kao i dva seta stolova sa klupama na podlozi od dekinga namijenjenih za miran odmor. Navodnjavanje parka, koji će u cjelosti biti pokriven sistemom za zalivanje, obavljaće se iz novog bunara, a u parku će biti ugrađena i nova rasvjeta.

Na ovaj način Glavni grad još jednom pokazuje da vodi brigu o potrebama građana Starog aerodroma, kao i svih ostalih djelova Podgorice, a sve sa ciljem podizanja kvaliteta života.

ZELENILO DOO

Leave a Response