GRADSKI SISTEMI

Počela izgradnja svlačionica i pomoćnog terena na Cetinju

Foto: Prijestonica Cetinje
377views

Prijestonica uskoro dobija kvalitetniju fudbalsku infrastrukturu.

Na Cetinju je položen kamen temeljac za izgradnju objekta sa svlačionicama i adaptaciju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom.

Kamen temeljac položili su predsjednik FSCG Dejan Savićević i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Investiciju u iznosu od 550 hiljada eura finansiraju FSCG i Prijestonica.

– Još prije nekoliko godina moja ideja bila je da se ovaj teren obnovi i da se naprave svlačionice, jer ovo je srce fudbala na Cetinju. Novi stadion koji je u izgradnji je veliki projekat i značiće puno za crnogorsku fudbalsku infrastrukturu, ali za fudbal na Cetinju najviše će značiti ovaj pomoćni teren i ove svlačionice, gdje će mlađe kategorije Lovćena i ostalih klubova koji bitišu u Cetinju moći da ga koriste i da igraju utakmice u omladinskoj i kadetskoj ligi Crne Gore. Nadam se i da će u nekoj bliskoj budućnosti Cetinje širiti u fudbalskom smislu i da ćemo na kilometar ili dva od grada probati da napravimo još jedan teren. Fudbalski savez Crne Gore se uvijek trudi i trudiće se i dalje da razvija fudbal, kako ovdje, tako i u svim krajevima Crne Gore. Ja se nadam da ćemo u narednom periodu i u drugim djelovima Crne Gore prisustvovati ovakvim događajima i otvaranjima, kazao je Savićević na svečanosti povodom početka radova.

Prvi čovjek Prijestonice izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

– Označili smo početak radova na ovom sportskom objektu, koji će biti važna logistička baza za gradski stadion, ali i za sve ekipe koje će se nadmetati i trenirati na ovom terenu. Realizacijom ovog projekta ispunjavamo i obaveze iz sporazuma o saradnji, koji smo prošle godine potpisali sa Fudbalskim savezom Crne Gore. Planirano je da radovi budu završeni za tri mjeseca, što je posebno važno, jer su i aktivnosti na gradskom stadionu u poodmakloj fazi, pa se nadamo da će na jesen ovaj dio Cetinja biti uređena i funkcionalna sportska zona. Posebno želim da istaknem zadovoljstvo što će na ovom terenu, izgrađenom u skladu sa propisima UEFA, naša djeca imati dobre i kvalitetne uslove za treniranje, poput njihovih vršnjaka iz regiona i svijeta. Želio bih da se zahvalim gospodinu Dejanu Savićeviću i Fudbalskom savezu Crne Gore na profesionalnom odnosu, kvalitetnoj saradnji, razumijevanju i spremnosti da u argumentovanom dijalogu dođemo do najboljih rješenja za sport i sportske radnike Cetinja. Gospodinu Savićeviću se zahvaljujem i za zalaganja mimo funkcije koju obavlja, da crnogorski sport, a posebno fudbal, budu uvijek na agendi donosilaca odluka na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, istakao je Kašćelan.

Nakon polaganja kamena temeljca, Savićević i Kašćelan, u prisustvu saradnika, obišli su radove na izgradnji stadiona ,,Sveti Petar Cetinjski“.

Izvor: FSCG