SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Počelo asfaltiranje seoskih ulica u Župi Nikšićkoj

370views

U Župi Nikšićkoj počelo je asfaltiranje oko 2.5 km seoskih ulica kroz program Ministarstva poljoprivrede, IFAD-a i opštine Nikšić.

“Ovo je jedan od benefita za naše mjesto koji je proistekao iz dobre komunikacije Savjeta MZ Župa Nikšićka sa Ministarstvom poljoprivrede, dosadašnjim ministrom Simovićem i rukovodstvom opštine Nikšić. Mjesna zajednica duguje zahvalnost i Igoru Jovanoviću i njegovim saradnicima koji sprovode IFAD program i koji su imali razumijevanja za zahtjeve koji su dolazili od strane MZ Župa Nikšićka”, navodi se u saopštenju.

Kroz program IFAD-a je u poslednje dvije godine u Župi asfaltirano oko 5 km ulica, oko 60 domaćinstava je iskoristilo subvencije za poljoprivredne mašine i nabavku visoko steonih junica. Sa završetkom asfaltiranja ovih ulica u ovoj godini će zajedno sa opštinskim programom u Župi biti asfaltirano oko 7 km ulica, a za prethodno tri godine će to ukupno biti oko 17 km čime se značajno unaprijedila seoska putna infrastruktura.

“Sve ono što smo planirali u ovoj godini smo i ostvarili, a naša nastojanje će biti da se i u narednoj godini nastavi kontinuitet ovih aktivnosti, iako smo svjesni da će to zavisiti od mnogo faktora u društvu, kako ekonomskih, političkih tako i same zdravstvene situacije prouzrokovane Korona virusom. No, ipak čvrsto vjerujem da će se u narednoj godini Župa prepoznavati sa dobrim aktivnostima, na zadovoljstvo njenih mještana”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: RTNK

 

Leave a Response