PLANIRANJE PROSTORA

Počelo uređenje pješačke staze Bijela-Kamenari

Foto: Radio Jadran
505views

Uređenje 650 metara pješačke staze koja će spajati mjesne zajednice Bijela i Kamenari počelo je proteklog vikenda, prema projektu koji je prošle godine uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada. Vrijednost ove investicije iznosi 190 hiljada eura, a sredstva su obezbijedili Opština Herceg Novi i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Kako je kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević, pješačka staza će značajno poboljšati komunikaciju između ove dvije mjesne zajednice, ali i povećati bezbjednost pješaka.

-Formiranjem sigurne pješačke komunikacije na ovaj način se stvara jedinstvena funkcionalna povezanost Bijele sa Kamenarima, u skladu sa odgovarajućim standardima i tehničkim propisima. Radovi obuhvataju uređenje dijela slobodnih površina sa južne strane raskrsnice lokalnog puta za Bijelu prema moru, kao i dva postojeća proširenja u okviru ove trase, naglašava Kovačević.

Prema njegovim riječima, izdvojen je i odgovarajući parking prostor za parkiranje automobila uz lokalni put ka Bijeloj, kao i proširenje za privremeno zaustavljanje vozila interventnih ekipa, na način da se ne remete pješački niti saobraćajni tokovi.

Rok za završetak radova je 70 dana. Još ranije je najavljeno i hortikulturno uređenje duž staze, postavljanje prigodne rasvjete, sanacija parapeta, uređenje obale, kao i opremanje vidikovca klupama i drugim mobilijarom. Pješačka komunikacija biće dostupna i licima sa smanjenom pokretljivošću.

Izvor: Radio Jadran