GRADSKI SISTEMI

Podgorica 9. maja dobija novi pješački most na Morači

Foto: PG BIRO
352views

Radovi na pješačkom mostu na Morači privode se kraju. Projekat je vrijedan skoro 2 milona eura i značiće mnogo, ne samo na unapređenju komunalne infrastrukture u Podgorici, već i kao razvojni projekat.

U proteklom periodu završeni su radovi na izlivanju betinske ploče, postavljanju zaštitne ograde na mostu, vodovodne i kanalizacione instalacije kao i šahtovi koji spajaju hidrotehničke instalacije sa postojećim kolektorom. Takođe, završeni su prilazni putevi sa obje strane mosta i u toku je postavljanje zaštitne ograde na pristupnim stazama mostu, kao i pripreme za asfaltiranje mosta. Planirano je da svi radovi budu završeni 9. maja na Dan Evrope.

Most je dugačak oko 125 metara, širok je 6,4 metra, posjeduje dvije biciklističke staze i prilagođen je osobama sa invaliditetom. Pješački most će služiti za prenos hidrotehničkih instalacija i dio je projekta sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Ovo je treći most koji se gradi na teritoriji Glavnog grada u proteklih godinu dana što je dobar pokazatelj da radimo na ukupnom razvojnom potencijalu Podgorice, u cilju pružanja mnogo kvalitetnijeg i komfornijeg života građana Podgorice, a u isto vrijeme težimo očuvanju našeg prirodnog okruženja kao što je rijeka Morača i Skadardsko jezero.