SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica dobija bulevar sa šest traka

310views

Počeli su radovi na izgradnji Bulevara Veljka Vlahovića na Starom aerodromu, a investicija je vrijedna 4,6 miliona eura. U pitanju je saobraćajnica sa šest traka.

“Bulevar Veljka Vlahovića nešto je na šta je Stari aerodrom čekao godinama i decenijama i zato nam je veoma drago što konačno ulazimo u realizaciju ove važne investicije. Dužina bulevara iznosi gotovo 1.900 metara i mislim da to samo govori i o obimu posla, ali i o tome šta će ova saobraćajnica značiti za ljude koji žive u neposrednoj blizini”, rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

U pitanju je saobraćajnica sa šest traka, tako da će na pojedinim mjestima imati poprečni profil identičan onom koji imamo na autoputu.

“Dakle, širina bulevara na pojedinim mjestima će iznositi preko 45 metara“, saopštio je Vuković, naglašavajući da je vrijednost ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta 4.600.000 eura.

Rok za izgradnju je 30 mjeseci, a uzimajući u obzir činjenicu da na ovom potezu nema neriješenih imovinsko- pravnih odnosa, Vuković je izrazio uvjeravanje da će i ovaj posao biti realizovan u predviđenim rokovima.

Gradonačelnik je takođe iskazao zahvalnost Upravi javnih radova i direktoru Rešadu Nuhodžiću.

“U proteklom periodu, malo je reći da smo imali izuzetnu saradnju i snažnu podršku i sve ono što su bile inicijative Glavnog grada podržano je sa njihove strane, uključujući i ovaj projekat kao i projekat čija realizacija uskoro kreće, a to je izgradnja novog Zmaj Jovinog bulevara. Sa ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom potpuno mijenja svoj lik, rješavamo problem, ne samo saobraćajne povezanosti, već i tretmana atmosferskih voda, tako da će za nekih dvije godine ljudi biti veoma zadovoljni time kako izgleda njihovo naselje, u koje kao što znate, Glavni grad u kontinuitetu ulaže“, zaključio je Vuković.

 

izvor: RTCG

Leave a Response