GRADSKI SISTEMIPLANIRANJE PROSTORASAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica dobija još jedan bulevar

Foto: Pg biro
381views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, ozvaničio je juče početak radova na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu i tim povodom istakao da je rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice u saobraćajnicu bulevarskog tipa od kapitalnog značaja za ovaj dio grada. Vrijednost radova je 1.629.000 eura. Dužina saobraćajnice je 720 metara, a rok za  izgradnju je 18 mjeseci što je uslovljeno finansijskim okvirom.

Foto: Pg biro

‘’Prije par dana smo krenuli u realizaciju jednog kapitalnog infrastrukturnog projekta, na koji su Stari aerodrom i Podgorica čekali godinama, ako ne i decenijama.  U pitanju je temeljna rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice i njeno pretvaranje u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa, u dužini 720 metara. Ovaj projekat je važan ne samo zbog toga što će unaprijediti saobraćajnu povezanost ovog dijela grada sa ostatkom Podgorice, nego što na ovaj način rješavamo i jedno goruće pitanje za mještane Starog aerodroma, pogotovo ovog dijela naselja, a to je tretman atmosferskih voda”, istakao je gradonačelnik i dodao da svi koji iole poznaju ovu problematiku znaju da je ovo jedna od crnih tačaka u tom smislu tako da će izgradnjom novog kolektora atmosferske kanalizacije koji će se nalaziti u trupu budućeg bulevara ovaj problem biti trajno riješen.

Foto: Pg biro

Gradonačelnik Vuković podsjetio je da su u neposrednoj blizini u toku radovi i na rekonstrukciji Bulevara Veljka Vlahovića, pa će rekonstrukcijom ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom dobiti potpuno novi izgled.

‘’Osjećamo veliko zadovoljstvo što radimo na Starom aerodromu i vjerujem da niste zaboravili da smo prije nekih mjesec dana krenuli u realizaciju još jednog važnog infrastrukturnog projekta,  odnosno gradnju Bulevara Veljka Vlahovića dužine skoro 2 kilometra, a sa ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom mijenja lice i mi bitno unapređujemo kvalitet života u ovom dijelu grada”, naglasio je Vuković, izražavajući uvjerenje da bi, ukoliko ne izostane finansijska podrška koja je ugovorena, ovaj važan posao  možda mogao biti završen do kraja naredne godine.

Foto: Pg biro

Gradonačelnik se zahvalio partnerima iz Uprave javnih radova, koji su u značajnoj mjeri finansijski podržali ovu investiciju, a izvođaču radova kompaniji Gradnji promet  poželio uspješan rad tokom realizacije ovog projekta.

PG BIRO

Leave a Response