PLANIRANJE PROSTORA

Podgorica dobila još jedno dječije igralište

Foto: PG BIRO
378views

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić sa saradnicima obišla je završene radove na dječijem igralištu u Ulici Luke Boljevića iza zgrade “Pejton”.

Ona je tom prilikom izrazila veliko zadovoljstvo činjenicom da su građani zadovoljni i da se igralište već koristi u punom kapacitetu.

“Kao neko ko je bio učenik obližnje škole, znam koliko je ovo igralište važno za mališane iz ovog kvarta. Ponosna sam što smo uspjeli da ovoj djeci kreiramo ljepši ambijent za igru, razonodu i odrastanje, nego što su to imale naše generacije”, naglasila je Vujačić.

Najmlađi su sinoć uživali na novom igralištu u pratnji omiljenog animatora Žarka Žapca.

U ime mještana ovog dijela grada, Mladen Vukčević ističe da je zadovoljan što su se nakon toliko vremena stekli uslovi da se prostor koji nije bio reprezentativan, uredi i prilagodi djeci.

“Nadam se da ćemo mi odrasli svojim primjerom djecu naučiti kako da bolje čuvaju ovo igralište”, kazao je Vukčević i zahvalio Glavnom gradu i svim službama koje su učestvovale u izgradnji.

Igralište je ograđeno zaštitnom ogradom i podijeljeno na dva platoa za igru najmlađih. Na podlozi od tartana postavljeni su tobogan, ljuljaška, njihalica, dok se u drugom dijelu igrališta nalaze oblice za penjanje i za igru školice.  Travnjak je formiran na površini od 250 metara kvadratnih, a kompletna površina biće pokrivena sistemom za navodnjavanje. Prostor je opremljen i parkovskim mobilijarom – klupama i korpama za otpatke.