GRADSKI SISTEMI

Podgorica: Nova kanalizaciona mreža u Lovćenskoj i dijelu Ulice Vukosava Božovića

Izvor: Vodovod i kanalizacija doo
359views

U namjeri da što većem broju domaćinstava na teritoriji Podgorice omogući da se priključi na mrežu fekalne kanalizacije “Vodovod i kanalizacija” doo izgradilo je novu kanalizaciju u Lovćenskoj ulici na Zlatici i dijelu Ulice Vukosava Božovića u Murtovini na koju će se priključiti oko 100 domaćinstava.

U dijelu Ulice Vukosava Božovića izgrađeno je 200 metara nove fekalne kanalizacije koji će omogućiti priključenje na mrežu nekih 30 do 40 domaćinstava. Vrijednost ovih radova iznosi oko 20.000 eura,  a ukoliko vremenske prilike to dozvole, njihova finalizacija bi se mogla očekivati do kraja godine.

U Lovćenskoj ulici je realizovan projekat izgradnje fekalne kanalizacije. Prvi segment  u dužini od 250 metara sa bočnim kracima je obuhvaćen projektom odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, dok se drugi segment odnosi na preostali dio ulice u dužini od oko 180 metara kojeg izvodi privredno društvo “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Podgorica. Vrijednost radova drugog segmenta je oko 25.000 eura. U toku je izvođenje priključaka za domaćinstva nakon čega će biti izvršeno asfaltiranje predmetne saobraćajnice. Oba segmenta podrazumijevaju izgradnju 430 metara mreže fekalne kanalizacije za otprilike 60 domaćinstava.

Leave a Response