GRADSKI SISTEMI

Podgorica: Počela izgradnja poslovne zgrade Pogrebnih usluga (VIDEO)

Foto: PG BIRO
383views

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković i direktor DOO “Pogrebne usluge” Srđan Miljanić, sa saradnicima, su polaganjem kamena temeljca ozvaničili početak izgradnje poslovne zgrade gradskog preduzeća Pogrebne usluge koja će se nalaziti  u Ulici 8. marta, na ulazu gradskog groblja Čepurci.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog početka izgradnje objekta koji je dugo planiran.

„Zajedničkim snagama Glavnog grada i privrednog društva Pogrebne usluge uspjeli smo da stvorimo pretpostavke da uprkos vrlo nepovoljnim uslovima u kojima funkcionišemo posljednjih godinu dana, krenemo u realizaciju ovog važnog projekta. To je naša, ne samo profesionalna, nego i moralna obaveza prema ljudima koji rade izuzetno težak poao koji je od ogromnog značaja za glavni grad. Znamo u kakvim uslovima su funkcionisali sve ovo vrijeme, a do kraja godine na ovom mjestu dobitiće moderan objekat, ne samo poslovnu zgradu nego i šalter salu za prijem stranaka, prodaju cvijeća i svega onoga što je potrebno za redovno funkcionisanje ovog privrednog društva“, naglasio je Vuković dodajući da se uporedo sa tim privode kraju pripreme za početak  jednog od najvažnijih kapitalnih projekata koji će ova gradska uprava realizovati.

„U pitanju je izgradnja novog gradskog groblja, nešto što je dugo najavljivano. Projekti i potencijalne lokacije su se mijenjali , ali na kraju smo donijeli odluku o lokaciji i trenutno je u fazi revizija glavnog projekta, nakon čega će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i onda ćemo u faznu realizaciju ovog projekta. Dovoljno je reći da će buduće gradsko groblje  biti tri puta veće od groblja „Čepurci“ i imaće sve one sadržaje koji nedostaju ovom groblju, uključujući i krematorijum“, saopštio je Vuković i naglasio da je veoma ponosan na to što uprkos koroni i finansijskoj krizi koja prati pandemiju, Glavni grad uspijeva da odgovori na ono što su potrebe dugoročnog razvoja Podgorice. Gradonačelnik je zahvalio  direktoru Srđanu Miljaniću čiji mandat obilježavaju uspjesi,  stabilno poslovanje i jedan visok nivo funkcionalnosti  sistema, dodajući da je ovo jedan od načina da se pokaže zahvalnost za vrijedan doprinos koji ovo preduzeće daje razvoju Glavnog grada.

Direktor Pogrebnih usluga Srđan Miljanić  istakao je da će se izgradnjom novog poslovnog objekta obezbijediti i bolji uslovi za rad zaposlenih, ali i za kvalitetnije pružanje usluga.

Preduzeće Pogrebne usluge od osnivanja 2004. godine je radilo u neadekvatnim kancelarijskim prostorijama, a današnjim polaganjem kamena temeljca stekli su se uslovi da i ovo preduzeće  napokon dobije svoju kuću. Zgrada će imati ukupno 800 m2, po 400 m2  na prizemlju i spratu. Na prizemlju će biti cvjećara, šalteri, prodavnica, dok će na spratu biti kancelarijski prostori”, saopštio je Miljanić dodajući da je ovaj projekat usklađen sa svim energetskim i standardima zaštite životne sredine. On je istakao da će realizacijom  ovog projekta unaprijediti kvalitet usluga i najavio  da je osim izgradnje upravne zgrade i novog groblja, u planu i proširenje gradskog groblja u Zagoriču i na Čepurcima.

Izvor: PG BIRO