PLANIRANJE PROSTORA

Podgorica: Počeli radovi na izgradnji parkovske površine ispod Ljubovića

Foto: Zelenilo d.o.o.
334views

Ekipe gradskog preduzeća Zelenila d.o.o. Podgorica danas su započele radove na formiranju nove parkovske površine ispod brda Ljubović.

U toku su radovi na ravnanju terena, nakon čega će se pristupiti obilježavanju pozicija radova, izgradnji šetnih staza i platoa, a potom i sadnji biljnog materijala i ugradnji dječijeg i drugog mobilijara namijenjenog za sport, rekreaciju i odmor. Po završetku radova, na površini od oko 2.250 metara kvadratnih naći će se više od 70 odraslih sadnica drveća, a travnjak će biti formiran na oko 1.500 metara kvadratnih. Osim ozelenjavanja,  na ovom prostoru će, na podlozi od tartana, biti izgrađeno dječije igralište sa kombinovanom dječijom spravom, dok će rubnim dijelom biti izgrađena višenamjenska kružna staza. Prostor će biti dodatno opremljen i parkovskim mobilijarom i stolovima za stoni tenis i šah. Vrijednost ove investicije iznosi oko 110.000 eura.

Foto: Zelenilo d.o.o.

Podsjećamo, Glavni grad je  prethodno stavio van snage DUP “Zabjelo-Ljubović”, koji je predviđao izgradnju stambenog objekta na ovoj lokaciji, i najavio izgradnju parkovske površine koja će umnogome doprinijeti boljem kvalitetu života građana ovog dijela Podgorice.