SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Rekonstruisan drugi dio Ulice Vuka Karadžića (VIDEO)

Foto: PG BIRO
518views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je drugi dio Ulice Vuka Karadžića čija je rekonstrukcija završena i tom prilikom istakao da je ovo jedna od značajnijih ulica u centru grada, te da je njena rekonstrukcija bila neophodna.

“Nedavno je prvi dio Ulice Vuka Karadžića dobio novo ruho i to je bio jedan od najznačajnijih projekata koji smo realizovali u centru grada posle duže vremena, tako da smo odlučili da nastavimo i da rekonstruišemo i drugi dio ulice koji je važan ne samo zato što je u centru grada, već jer se tu nalaze važne institucije, kao što su četiri sekretarijata, Uprava lokalnih javnih prihoda, Kuslevova kuća, Muzeji i galerije, Delegacija Evropske unije”, istakao je gradonačelnik Vuković. On je saopštio da je na taj način gradska uprava uprava rekonstruisala još jednu ulicu koja je dugo vremena bila prilično zapuštena, tako da je dobila novi asfaltni kolovoz, proširene trotoarske površine, obnovljenu javnu rasvjetu i na dnu ulice u blizini mosta Kapadžića novi kružni tok i uređen parking.

“Nedavno smo rekonstruisali i Bulevar Ivana Crnojevića, privodimo kraju radove u Bokeškoj ulici, uskoro bi trebalo da se završi tender za rekonstrukciju drugog dijela Hercegovačke ulice. U pripremi je javni poziv za rekonstrukciju drugog dijela Njegoševe ulice, i moje očekivanje je da u dogledno vrijeme centar grada zasija punim sjajem kako i zaslužuje”, zaključio je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović kazao je da je u saradnji sa gradskim preduzećima Ulica Vuka Karadžića dobila novi izgled i da ukupna vrijednost radova iznosi 62.000 eura.

“Po nalogu resornog sekretarijata odradili smo sanaciju dijela Ulice Vuka Karadžića u dužini od 200 metara. Sanacija se odnosila na asfaltni kolovoz, 500 kvadrata trotoarskih površina, izgradnju kružnog toka i privremenog parkinga. U sanaciji su učestvovali i gradska preduzeća Zelenilo, Čistoća i Agencija za stanovanje, a vrijednost ove investicije je 62.000 eura”, saopštio je Bulatović i dodao da Putevi trenutno rade i na sanaciji Bulevara Mihaila Lalića na kojem će biti sanirano preko 20.000 kvadrata asfaltnog kolovoza vrijednosti  preko 400.000 eura.

Izvor: PG BIRO