PLANIRANJE PROSTORA

Podgorica: Stanovnici Slovačke ulice dobijaju prostor za odmor, druženje i igru

Foto: PG BIRO
253views

Glavni grad je, shodno inicijativi građana, u okviru projekta Mikro020 započeo radove na uređenju prostora u Slovačkoj ulici. Riječ je o kreiranju još jedne cjeline koja će služiti za igru, druženje i odmor.

U tom cilju, za naše najmlađe sugrađane, biće postavljena bezbjedna podloga od tartana, bazen sa pijeskom, tobogan, ljuljaške i njihalice. Duž mikrolokacije prostiraće se šetne staze pokrivene rizlom i ograđene betonskim parkovskim ivičnjacima. Prostor će se dodatno oplemeniti dopunom biljnog fonda, kao i parkovskim mobilijarom.

Ekipe Agencije za stanovanje trenutno izvode pripremne i zemljane radove, nakon čega će ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge doo izvršiti zamjenu dotrajale rasvjete novom LED rasvjetom.

Podsjećamo, projekat Mikro020 pokrenut je u namjeri da se neuređenim površinama u gradu podari novi izgled prilagođen potrebama i željama naših sugrađana. U tom smislu, predviđeno je aktivno učešće građana prilikom odabira lokacija koje, nakon realizacije projekta, postaju tzv. urbani džepovi koji služe za odmor i druženje.