PLANIRANJE PROSTORASAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Ulica Slobodna Škerovića na Draču uskoro dobija potpuno novi izgled

Foto: PG BIRO
534views

Radovi na rekonstrukciji Ulice Slobodana Škerovića u naselju Drač, čija je ugovorena vrijednost radova 356.000. eura, teku planiranom dinamikom tako da će uskoro nakon popločavanja nekoliko ulica u Staroj varoši i Drač dobiti ulicu u potpuno novom i autentičnom stilu.

Trenutno se izvode radovi na ugradnji granitnih kocki na potezu od raskrsnice sa Ulicom Vlada Martinovića do raskrsnice sa ulicama Kučkom i Orahovačkom, a predstoje radovi na ugradnji ivičnjaka i izgradnji kolovozne konstrukcije na središnjem dijelu Ulice Slobodana Škerovića, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Đečevića do raskrsnice sa Ulicom Vlada Martinovića.

Podsjećamo, rekonstrukcijom Ulice Slobodana Škerovića predviđeno je da se postojeći asfalt na kolovozu zamijeni zastorom od granitne kocke, a zastor na trotoaru biće urađen od kamenih oblutaka u cementnom malteru. Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske i tk kanalizacije i zamjena svjetiljki na postojećim stubovima javne rasvjete.

Dužina Ulice Slobodana Škerovića je 440 metara, od raskrsnice sa Ulicom Buta Lekića do raskrsnice sa ulicama Orahovačkom i Kučkom. Ulica se rekonstruiše u postojećim gabaritima, tako da je širina kolovoza promjenljiva i kreće se od 3,5 metara do 5,00 metara, a trotoari su takođe promjenljive širine, koliko dozvoljavaju prostorne mogućnosti. Planirano je da radovi na rekonstrukciji Ulice Slobodana Škerovića budu završeni do početka maja ove godine, a ukoliko ne bude nepovoljnih  vremenskih prilika koje bi uticale na to da se radovi ne mogu izvoditi, očekujemo da će rokovi biti ispoštovani.

PG BIRO