SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Završena izgradnja Ulice Nova 4 ispod Ljubovića (VIDEO)

Foto: PG BIRO
685views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković , sa saradnicima, obišao je završene radove na izgradnji ulice radnog naziva Nova 4 u zahvatu DUP-a „Zabjelo-Ljubović“. Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je još jedan važan infrastrukturni projekat uspješno realizovan zahvaljujući Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

„Nova saobraćajnica koja povezuje Ulicu Radosava Burića sa Ulicom Nova 2, koja se prostire uz zid gradskog grobja Čepurci, je vrlo važna saobraćajnica za koju vjerujemo da će rasteretiti saobraćaj na Zabjelu duž Ulice 27.marta i Ilije Plamenca. Ukupna dužina je preko 900 metara, a  vrijednost ovog projekta je 820.000 eura“, saopštio je Vuković i zahvalio direktoru Raičeviću i kolegama što su i ovaj posao završili kako treba i u rokovima, kao i partnerima iz kompanije Gradnja promet koji su kao i uvjek do sada svoj dio posla završili na najbolji mogući način.

Završeni radovi su dio treće faze izgradnje saobraćajnice od objekta u kojem je smještena Ambasada Narodne Republike Kine, do Prilaza 1 u dužini od oko 340 metara.

Podsjećamo, u 2018. godini izgrađen je prvi dio saobraćajnice u dužini od oko 230 metara, od raskrsnice sa Ulicom Radosava Burića, do objekta u kojem je smještena Ambasada Narodne Republike Kine i rekonstruisan dio postojeće saobraćajnice koja kruži oko Brda Ljubović u dužini od oko 70 metara. U sklopu ovih radova, izgrađena je javna rasvjeta, vodovod, fekalna, atmosferska i tk kanalizacija, kao i armirano betonski zidovi sa ogradom na trotoaru uz objekte.

Tokom 2020. godine, izgrađen je dio saobraćajnice, od Prilaza 1 do saobraćajnice radnog naziva Ulica Nova 2 u dužini od oko 270 metara, na kojoj je izgrađena ista infrastruktura kao i na I fazi i AB zidovi.

Izvor: PG BIRO