PLANIRANJE PROSTORASAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Završena prva faza rekonstrukcije najprometnije ulice u Maslinama

Foto: Glavni grad
385views

Gradonačelnik  Podgorice dr Ivan Vukovićsa saradnicima, obišao je Ulicu Goce Delčeva u Maslinama na kojoj su završeni radovi predviđeni prvom fazom rekonstrukcije u vrijednosti od 100.000 eura.

Gradonačenik je tom prilikom najavio da uskoro počinju radovi na II fazi rekonstrukcije te ulice, ali i adaptacija objekta MZ „Masline“ i izgradnja dječijeg igrališta  u ovom dijelu grada.

“Ideja je da se nastavi sa rekonstrukcijom saobraćajnice, a prethodno će se, u okviru velikog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, u donjem dijelu ulice izvesti radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, koja trenutno nedostaje”, istakao je gradonačelnik i najavio da će privredno društvo Putevi nakon toga raditi obostrane trotoare i asfaltirati ulicu.

Naglasio je da će Glavni grad nastaviti da unapređuje kvalitet života stanovnika Maslina i početkom jula započeti radove na rekonstrukciji poligona koji se nalazi blizu objekta Mjesne zajednice, kao i rekonstrukciju samog objekta. Najavio je i uređenje dječijeg igrališta, uz podršku gradskog preduzeća Zelenilo, kako bi se time napravila jedna cjelina i značajno unaprijedio život stanovnika Maslina.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i da istakne da je Glavni grad spreman da se, shodno mogućnostima, uključi u rješavanje problema u vezi sa rekonstrukcijom objekta Osnovne škole “Vladimir Nazor”,  te apelovao na resorno ministarstvo da zajedno iznađu rješenje.

Direktor preduzeća ‘’Putevi’’ Radenko Bulatović, podsjetio je da je u pitanju sanacija ulice u dužini od 700 metara, dok je u prvoj fazi sanirano 300 metara, odnosno preko 3.500 kvadrata asfaltnog kolovoza i 850 kvadrata trotoarskih površina, kao i parking ispred osnovne škole.

Rekonstrukcija najprometnije saobraćajnice u Maslinama, uz nedavno završenu izgradnju trim staze i teretane na otvorenom u neposrednoj blizini, te najavljene radove, značiće mnogo za unapređenje uslova života u ovom dijelu grada.