GRADSKI SISTEMISAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Završena rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića (VIDEO)

Foto: PG BIRO
533views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao završne radove na rekonstrukciji Bulevara Ivana Crnojevića u koju je uloženo oko 500.000 eura. Tom prilikom Vuković je saopštio da su Putevi kvalitetno odradili i ovaj važan  posao, čime je jedna on najprometnijih saobraćajnica u centru Podgorice, dobila potpuno novi izgled.

“Poznato je da se Bulevar Ivana Crnojevića godinama unazad nalazio u izuzetnio lošem stanju, a prepoznajući to kao jedan od prioriteta u oblasti putne infrastrukture, odlučili smo da ga ove godine kompletno saniramo”, istakao je Vuković podsjećajući da je nedavno završen prvi dio posla, a da su radovi na potezu od Beogradske ulice do Bulevara Stanka Dragojevića, u dužini od 500 metara, završeni sinoć.

Foto: PG BIRO

“Kompletna trasa je duga 1.120 metara a vrijednost projekta iznosi oko 500.000 eura. Osim Puteva, koji su iznijeli najveći teret posla na ovoj saobraćajnici su bile angažovane i kolege iz Komunalnih usluga, Zelenila, Agencije za stanovanje i Čistoće, a njihov kolektivni  napor je učinio da dobijemo još jednu lijepu i funkcionalnu saobraćajnicu”, saopštio je gradonačelnik. On je zahvalio građanima na strpljenju i najavio da već iduće sedmice Putevi počinju radove na sanaciji Bulevara Mihaila Lalića.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović  je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno završenog posla u kratkom roku.

“U prvoj fazi smo sanirali preko 10.000 m2  asfaltnog kolovoza i djelmično trotorarske površine, a tokom druge faze na potezu od Beogradske ulice do Bulevara Stanka  Dragojevića izvedeni su radovi u dužini od 550 metara i 12.000 m2 asfaltnog kolovoza, i detaljno je uređena trotoarska površina. Radovi su obuhvatili uklanjanje  oštećenog kolovoza, pripremu podloge za  asfaltiranje, ugradnju novih slivničkih rešetki, nivelaciju fekalne kanalizacije, iscrtavanje horizontalne i ugradnju vertikale signalizacije, kao i zaštittnih “P” elemenata na tortoaru”, saopštio je Bulatović.