SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Završena rekonstrukcija dijela Ulice Bracana Bracanovića (VIDEO)

Foto: PG BIRO
472views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na rekonstrukciji Ulice Bracana Bracanovića koja je godinama bila u izuzetno lošem stanju. Tom prilikom, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno završenih radova u vrlo kratkom roku i istakao da će u narednom periodu Glavni grad slijediti dobru praksu iz prethodne godine i nastaviti sa daljim unapređenjem saobraćajne infrastrukture u Podgorici.

„Kao što smo i najavili krajem prošle godine, već početkom 2021. nastavili smo realizaciju našeg ambiciozno definisanog investicionog ciklusa koji podrazumijeva sanaciju svih važnijih saobraćajnica u glavnom gradu. Počeli smo sa dijelom Ulice Bracana Bracanovića koji se dugo godina i decenija nalazi u izuzetno lošem stanju iako se radi o važnoj saobraćajnici, budući da je u blizini park i škola i Dom zdravlja. Danas smo u prilici da konstatujemo da su radovi izvedeni kvalitetno i u relativno kratkom roku s obzirom na vrlo nepovoljne vremenske uslove, tako da smo dobili 260 metara potpuno nove saobraćajnice. Vrijednost izvedenih radova je 100.000 eura“, istakao je Vuković najavljujući da će gradski Putevi uskoro krenuti sa sanacijom Bulevara Ivana Crnojevića.

„Riječ je o potezu od Ulcinjske ulice pa sve do ulice koja vodi prema mostu Milenijum. Dobićemo cijeli niz novih saobraćajnica, odnosno saobraćajnica koje će biti temeljno rekonstruisane. Iskreno očekujem da ćemo preporoditi saobraćajnu infrastrukturu na teritoriji grada” saopštio je Vuković i podsjetio na radove koji se trenutno izvode u Bokeškoj ulici, na platou ispred Gimnazije “Slobodan Škerović”, izražavajući istovremeno uvjerenje da će uskoro i početi rekonstrukcija drugog dijela Hercegovačke ulice.

Direktor gradskog preduzeća ‘’Putevi’’ Radenko Bulatovićsaopštio je da je po nalogu Sekretarijata za saobraćaj privredno društo na čijem je čelu pristupilo sanaciji dijela Ulice Bracana Bracanovića, na potezu od Ulice Kralja Nikole do Ulice 4. jula, u dužini od 260 metara prosječne širine 7 metara.

“Na ovoj saobraćajnici smo sanirali 2.000 kvadrata asfaltnog sloja, 1.400 kvadrata trotoara. Rekonstruisali smo sve slivničke rešetke, odradili smo novo izravnavanje i zatim postavili habajući sloj asfalta na kompletnoj površini. Radovi su trajali 10 radnih dana i ova investicija je koštala 100.000 eura’’ istakao je Bulatović, dodajući da su nepovoljni vremenski uslovi uticali na dinamiku radova,ali da je čitav posao i pored toga realizovan u najkraćem mogućem roku.

izvor: PG BIRO