PLANIRANJE PROSTORASAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Završena sanacija ulica 4. jula, Bracana Bracanovića i Filipa Lainovića (VIDEO)

Foto: PG BIRO
609views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na temeljnoj sanaciji ulica Bracana Bracanovića, 4. jula i  Filipa Lainovića na Zabjelu. Riječ je o veoma frekventnim saobraćajnicama u ovom dijelu grada, koje su dugo bile u lošem stanju.  Vrijednost pomenutih radova, uključujući i aktivnosti  drugih privrednih društva Glavnog grada, koje su u prethodnom periodu realizovane na ovom prostoru, iznosi 642.000 eura.

Gradonačelnik je zahvalio kolegama iz gradskih preduzeća, u prvom redu Putevima, na izvanredno odrađenom poslu. “Gradsko Zelenilo je nedavno u Ulici 4. jula zasadilo drvored sa preko 100 odraslih sadnica, dok su kolege iz Agencije za stanovanje obnovile fasade na šest objekata u blizini, a uporedo sa tim, ekipe Komunalnih usluga pristupile su modernizaciji javne rasvjete u okolnim kvartovima, a u toku su i radovi na izgradnji dječijeg igrališta u Ulici 4. jula.  Kao rezultat svih ovih aktivnosti, možemo reći da je ovaj dio grada potpuno promijenio lice”, istakao je Vuković, podsjećajući da je za period od tri godine, uloženo preko 7 miliona eura u projekte na Zabjelu, što dovoljno govori o posvećenosti gradske uprave, kada je ovaj dio grada u pitanju.

Direktor gradskog preduzeća Putevi, Radenko Bulatović, kazao je da je u sanaciju ove tri izuzetno značajne saobraćajnice uloženo preko 400.000 eura.

“Završeni su radovi na sanaciji asfaltnog kolovoza u Ulici Bracana Bracanovića (od Ulice 4. jula do Bulevara Mitra Bakića) na dužini od 380 m. Izvođeni su radovi na rezanju postojećeg asfaltnog kolovoza, raskopavanju, mašinskom struganju, izdizanju šahti fekalne kanalizacione mreže, izdizanju slivničkih rešetki atmosferske kanalizacione mreže, obilježavanju horizontalne signalizacije, ugradnji asfaltnih platformi, kao i sanaciji trotoarskih površina i ugradnji ivičnjaka”, saopštio je Bulatović. Kada je riječ o Ulici 4.jula, završena je sanacija na potezu od raskrsnice sa Ulicom Bracana Bracanovića do raskrsnice sa Ulicom 27. marta, na dužini od oko 900 m, čime je ova važna saobraćajnica temeljno sanirana.

Gradsko preduzeće Putevi trenutno izvodi radove na sanaciji trotoarskih površina uz Centralni park na Pobrežju, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Bracana Bracanovića do raskrsnice sa Bulevarom Save Kovačevića, a vrijednost radova iznosiće oko 23.000 eura.