SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Podgorica: Završeni radovi na sanaciji Ulice Goce Delčeva

Foto: Glavni grad
334views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa saradnicima, danas je obišao jednu od najznačajnih saobraćajnica u Maslinama, ulicu Goce Delčeva, čija sanacija je nedavno završena, kao i most na Savinom potoku.

Vuković je istakao da je Ulica Goce Delčeva nakon dugo godina i decenija dobila potpuno novo ruho, danas izgleda lijepo i prilagođena je potrebama ljudi koji žive u ovom dijelu Podgorice. “Zahvaljujući investicijama naših privrednih društava Putevi i Vodovod i kanalizacija, ovu ulicu smo temeljno sanirali u dužini od 610 metara. Obnovili smo asfaltnu podlogu, izgradili nove trotoare, a u posljednjoj fazi u onom dijelu ulice gdje je nedostajala ta infrastruktura izgradili mrežu atmosferske i fekalne kanalizacije. Ukupna vrijednost ovog projekta je 270.000 eura i vrlo je važan jer ovu saobraćajnicu koristi veliki broj naših sugrađana i to je bio jedan od zahtjeva koji je prema nama delegiran u prethodnom periodu”, istakao je Vuković dodajući da je uporedo s tim privredno društvo Vodovod i kanalizacija izgradilo novu mrežu fekalne kanalizacije u susjednoj Ulici X crnogorske brigade u dužini preko 200m, čime je riješen veliki problem građana koji žive u toj ulici.

Gradonačelnik je istakao i važnost završetka radova na mostu preko Savinog potoka i raskrsnice ulica Skopske, Sarajevske, Ulice Carev laz i Ulice Đulje Jovanova. Riječ je o važnom čvorištu lokalnih saobraćajnica i radovima koji su nedavno završeni. “Most se nalazio u lošem stanju i bio krajnje neuslovan, kako za vozače, tako i za pješake. Međutim, zahvaljujući projektu naše Agencije za izgradnju i razvoj, taj dio Maslina izgleda potpuno drugačije. U kontinuitetu smo se trudili da unapređujemo stanje komunalne infrastrukture u ovom i u svim djelovima grada i mislim da su rezultati vidljivi”, istakao je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Srđan Raičević kazao je da je za ove radove izdvojeno 250.000 eura, te da je pored rekonstrukcije mosta, urađena kompletna infrastruktura u obližnjim ulicama.

“Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je u prethodnom periodu pristupila rekonstrukciji raskrsnice ulica Skopska, Đulje Jovanova, Sarajevska, a u okviru rekonstrukcije te raskrsnice urađen je most širine 6 m sa obostranim trotoarima od po 1.5 m, ukupne dužine 5 m. Most se nalazi preko Savinog potoka, osim rekonstrukcije mosta, rađene su i ulice Skopska, Sarajevska, Carev Laz, X crnogorske brigade. U ovom dijelu smo napravili atmosfersku, fekalnu kanalizaciju, tk i vodovod. Ukupna sredstva koja su izdvojena za ovaj projekat  iznose oko 250.000 eura.“ kazao je Raičević i zahvalio sugrađanima na razumijevanju prilikom izvođenja radova.