GRADSKI SISTEMI

Podgorica: Završeni radovi na sjevernom području sekundarne kanalizacione mreže

Foto: Vodovod i kanalizacija d.o.o.
620views

U okviru projekta izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kompletirani su radovi na sjevernom području sekundarne kanalizacione mreže – LOT 2, gdje su, u skladu sa predviđenim planom i dinamikom, izvedeni radovi na oko 8100 metara mreže.

Radovi na postavljanju primarnog cjevovoda ili kolektora, kao i radovi na asfaltiranju 25 ulica sa kracima, završeni su u periodu od maja 2020. godine do kraja avgusta 2021. godine, u nekoliko podgoričkih naselja.

U okviru DUP-a Murtovina – Murtovina 2 završene su ulice Vukosava Božovića sa krakom, Goranska, Pionirskih odreda, Veljka Jankovića, Antona Čehova I dio sa kracima 1-3, Ulica Sava Orovića, krak 6 i 6/1, CASNO sa kracima 1-3, Ulica Viktora Igoa, Radovana Petrovića 1, Žabljačka 1 i 2, Lovćenska, Pohorska kraci 3-5, dok su u okviru DUP-a Zlatica B kompletirane Dukljanska i Ulica mira, a u okviru DUP-a Zagorič  ulice Ludviga Kube, Rovačka, Iva Andrića sa kracima 1 i 4, Vladike Petra I, Dragana Đurovića, Lijevorječka, Vita Nikolića, Jaroslava Čermaka, Petra Miljanića, Bjelasička i Ulica Božidara Vukovića.

Najizazovnija je bila dionica u okviru DUP-a Murtovina zbog izuzetno uskih ulica i velikog broja ljudi koji živi na tom području. Ipak, svi radovi su završeni bez komplikacija i značajnijih odlaganja, kazao je Bojan Pavlović ispred službe Nadzora projekta.

Radove na LOT-u 2 izvodio je konzorcijum kompanija AG Infoplan/Eurozox.

Preostalo je da se građani u predstojećem periodu priključe na gradsku kanalizacionu mrežu. Pozivamo sve mještane sa područja na kom su završeni radovi da to učine podnošenjem zahtjeva  gradskom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Podgorica, uz kopiju lične karte i list nepokretnosti.