PLANIRANJE PROSTORA

Podgorica: Završeni radovi na uređenju platoa kod hrama

Foto: PG Biro
373views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na uređenju platoa u blizini hrama Hristovog vaskrsenja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Riječ je o radovima koji su dio druge faze projekta uređenja ove lokacije, koja je pretvorena u multifunkcionalni prostor, prilagođen potrebama građana.

“U našem svakodnevnom radu vodimo se dvijema devizama. Jedna je da nastavljamo da razvijamo Podgoricu, a druga je da nastavljamo da uljepšavamo Podgoricu. Ovo je druga faza uređenja ovog platoa, kojom smo dobili dvije velike zelene površine, dvije manje i jedan broj novih sadnica, a kruna naših napora odnosi se na stavljanje u funkciju, prvi put, fontane koja se nalazi na novoformiranom trgu”, kazao je Vuković.

Vrijednost ovog projekta iznosi 125.000 eura.

“Realizacijom ovog projekta, dobili smo jednu lijepu zonu, sa svim sadržajima koje su građani tražili.”, kazao je glavni gradski arhitekta, Filip Aleksić, i napomenuo da se vodi računa o potrebama građana, ali i o jednakom razvoju svih djelova Podgorice.

Gradonačelnik je iskoristio ovu priliku da podsjeti da okolni prostor nije u vlasništvu Glavnog grada, te da, iz formalno-pravnih razloga, dalje uređenje ovog dijela trenutno nije moguće

Glavni grad je uredio brojne lokacije, s ciljem da prostore koji su bili zapušteni ili zaboravljeni, ponovo učini mjestima okupljanja svih generacija, a Vuković je najavio nastavak aktivnosti koje će doprinijeti razvoju i uljepšavanju Podgorice.