GRADSKI SISTEMISAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Pogledajte novi most u Podgorici iz drugog ugla

FOTO: Miraš Dušević, CDM
428views

Glavni grad će 21. maja dobiti još jedan simbol moderne Podgorice, a kako izgleda budući most na trasi Jugozapadne obilaznice iz drugog ugla pogledajte na fotografijama CdM-a.

FOTO: Miraš Dušević, CDM

 

FOTO: Miraš Dušević, CDM

Podjećamo, početkom februara završena je rasponska konstrukcija na mostu u okviru Jugozapadne obilaznice, koja povezuje Petrovački i Cetinjski magistralni put, i to naguravanjem petog segmenta. Time je konstrukcija mosta ukupne dužine 150 metara zauzela projektovani položaj.

FOTO: Miraš Dušević, CDM
FOTO: Miraš Dušević, CDM

Završetkom ovih radova obale rijeke Morače na ovom mjestu spojene su konstrukcijom mosta, a u toku su pripremni radovi na izgradnji pilona, kao i ugradnji čeličnih kosih kablova i pristupa mostu.

Dužina pilona je 31metar, a biće ugrađeno 7 čeličnih kablova koji nose konstrukciju mosta.

FOTO: Miraš Dušević, CDM

Most će biti opremljen, kako elektro i vodovodnom instalacijom, tako i dekorativnom rasvjetom.

Podsjećamo, Jugozapadna obilaznica je saobraćajnica bulevarskog tipa sa mostom, duga gotovo 3,5 kilometra, vrijednosti veće od 15 miliona eura.

Sredstva za njenu realizaciju obezbijeđena su zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Glavnog grada i Međunarodne finansijske korporacije.

Radove na projektu izvodi kompanija Bemax.

Pored nesumnjivog saobraćajnog značaja ove saobraćajnice, njen mnogo veći značaj ogleda se u budućem funkcionisanju Sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Naime, ispod saobraćajnice se nalazi čvorište primarnih kolektora koji će odvoditi otpadne vode do budućih postrojenja koje će se graditi u neposrednoj blizini.

Izvor: CdM