PLANIRANJE PROSTORASAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Pogorica: Jedna od najznačajnijih saobraćajnica na Zabjelu dobija novi izgled

Foto: PG Biro
388views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa saradnicima je obišao završene radove na rekonstrukciji Ulice 27. marta, na potezu od raskrsnice kod tzv. zabjelske Vektre do raskrsnice sa Ulicom 4. jula.

“Zadovoljstvo je biti danas ovdje, nakon što je jedna od najvažnijih saobraćajnica ovog dijela grada u potpunosti rekonstruisana. Kao što znate, prošle godine smo započeli realizaciju ovog važnog projekta vrijednog 200.000 eura. Temeljnom rekonstrukcijom kolovoza, te sanacijom trotoarskih površina, uz prethodno izgrađenu biciklističku stazu duž ove saobraćajnice, značajno smo unaprijedili stanje infrastukture u ovom dijelu Podgorice”, kazao je Vuković i podsjetio da je ovo samo jedan od brojnih projekata koje Glavni grad realizuje kako bi Zabjelo dobilo sve sadržaje koji su mu decenijama unazad nedostajali.

Direktor gradskog preduzeća “Putevi”Radenko Bulatović kazao je da je rekonstruisan kolovoz dužine 720m, širine 12m. ’

’Izvođeni su radovi i na sanaciji trotoarskih površina oko 420 m², ugradnji asfaltnih platformi, obilježavanju horizontalne signalizacije, kao i ugradnja vertiklane signalizacije.’’ kazao je Bulatović, te istakao da će biciklističke trake kod tzv. zabjelske Vektre biti spojene nakon što imovinsko-pravni odnosi budu riješeni.

Gradonačelnik je najavio formiranje novog drvoreda (60 odraslih sadnica platana) na jesen i izgradnju novog poligona za košarku u ovoj ulici, a u izradi je i projekat semaforizacije raskrsnice kod tzv. zabjelske Vektre. Vuković je iskoristio ovu priliku i da zahvali svim kolegama koje vrijedno rade, bez obzira na nepovoljne vremenske uslove, kako bi našim sugrađanima omogućili što bolje uslove za život.