SAOBRAĆAJ - PROJEKTOVANJE

Ponuda “Civil engineer” za projekat puta na Luštici jeftinija za 63 hiljade eura

Radio Jadran
589views

Za izradu glavnog projekta lokalnog puta na Luštici, u ponovljenom postupku ponude je dostavilo čak 9 firmi. Opštinska Komisija je samo četiri ocijenila kao ispavne.

Za prvorangiranu i najpovoljniju izabrana je ponuda firme Civil engineer doo iz Podgorice, koja je ponudila da će posao obaviti za 66.870 eura, što je skoro duplo manje od procjenjene vrijednosti.

Drugorangirana je bila ponuda Profil Ing-a iz Bara, trećerangirana je BMR Baošića iz Bijelog Polja, dok je kao četvrta ispravna ponuda ocijenjena ponuda Instituta za građevinarstvo iz Podgorice.

Glavni projekat odnosi se na lokalnu saobraćajnicu dužine 6 km i širine 6 m, od puta Rose–Krašići do puta Babunci–Krašići. Njegova je izgradnja od presudnog značaja za budući kompleks “Montrose”.

Nakon što je krajem novembra Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki u potpunosti poništila postupak za izbor izvođača za izradu glavnog projekta lokalnog puta na Luštici, Opština Herceg Novi raspisala je sredinom februara novi javni poziv, procijenjene vrijednosti 120 hiljada eura. On je za 40 hiljada “lakši” u odnosu na prvobitni poziv.

Podgorički Civil engineer, kako se navodi u obrazloženju, ponudio je da će projektnu dokumentaciju uraditi za 66.870 eura, drugorangirani Profil Ing iz Bara za 68.850 eura, trećerangirana ponuda BMR Baošić iz Bara vrijedna je 73.991 euro, dok je ponuda četvrtorangiranog podgoričkog Instituta za građevinarstvo bila „najskuplja“ u iznosu od 115.445 eura.

Ukoliko u narednih deset dana ne bude bilo žalbi ostalih ponuđača, Opština će sa prvorangiranim Civil engineer-om potpisati ugovor o izradi projektne dokumentacije.

Podsjetićemo da je Institut za građevinarstvo u prethodnom pozivu uložio žalbu na izbor izvođača, zbog čega je tender „oboren“ i ponovljen.

 

izvor: Radio Jadran

Leave a Response