GRADSKI SISTEMI

Poseban fokus na putnu infrastrukturu i vodosnabdijevanje

barinfo.me
513views

Sekretarijat za imovinu, zastupanje i investicije nastavlja sa realizacijom nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, sa posebnim fokusom na putnu infrastrukturu i vodosnabdijevanje.

“Iskoristili smo nekoliko lijepih, sunčanih dana da završimo asfaltiranje seoskog puta u Đenovićima u Crmnici. Izdvojio bih i radove na uređenju kružnog toka u Šušanju- kod restorana ‘Mimoza’ koje finansira Turistička organizacija Bar. Zadovoljstvo je što uz takav vid podrške i građani osjećaju direktne benefite od rada TO Bar”, zadovoljan je sekretar ovog Sekretarijata Vido Dabanović.

Od bitnijih poslova u užem gradskom jezgru, on izdvaja završetak radova na regulaciji bujičnog potoka od Doma zdravlja prema moru, pored zgrade Crnotravca i “Tropikane”.

“Ta investicija je vrijedna oko 60.000 eura, a podrazumijeva osposobljavanje betonskog kanala zatvorenog tipa, čime je napokon riješen problem neprijatnih mirisa i otklonjena stajaća voda”, navodi Dabanović.

Što se saobraćajnica u gradskom jezgru tiče, u toku su pripremni radovi i izbor izvođača i nadzornog organa za izgradnju novog mosta na Reni, koji će na raskrsnici ulica “Branka Čalovića” i “Maršala Tita” povezivati park i objekat “Zeta Gradnje” sa više stambenih jedinica. Izgradnja mosta će koštati oko 135.000 eura. Dabanović tvrdi da, kada je u pitanju obezbjeđenje parking prostora za stanare Zeta gradnje “neće biti problema, jer su parking mjesta definisana detaljnim planom prema broju stambenih jedinica i shodno tome predviđena je izgradnja podzemnih garaža i prostor oko objekata.

Uskoro će biti okončana i rekonstrukcica i asfaltiranje saobraćajnice pored “Mesoprometa” i buvlje pijace prema objektima Instituta za suptropske kulture i Srednjoj stručnoj školi i Opštini Bar dužine 410 metara.

Bar je jedan od domaćina Igara malih zemalja koje se održavaju krajem maja, pa su u toku obimni radovi na pripremi terena Sportskog centra za tu značajnu smotru.

“Opština Bar je učinila sve da spremno dočekamo sportiste. Donijeli smo odluku o učešću opštine u finansiranju rekonstrukcije atletske staze i fudbalskog terena sa objektom. Sredstva smo uplatili Olimpijskom komitetu i Fudbalskom savezu koji su u svojstvu investitora, uz opštinu kao suinvestitora, odabrali izvođače radova. Vjerujem da će taj posao biti na vrijeme završen”, kaže Dabanović.

Od investicija koji će obilježiti ovo proljeće izdvaja radove koji se izvode sa ciljem poboljšanja vodosnabdijevanja naselja Zaljevo i Sveti Ivan. U planu je da grubi radovi i priključak budu završeni do kraja maja.

“Taj posao predviđa izgradnju rezervoara, priključka na Regionalni vodovod, distrubutivni cjevovod od rezervoara Zaljevo do ‘Aragane’, koji će poboljšati vodosnabdijevanje dijela Polja i dijela koji gravitira tom prostoru. Biće stvorena i mogućnost za vodosnabdijevanje naselja Sveti Ivan, gdje su do kote od 172 metra radovi već završeni. Ti radovi (rezervoar, priključak, cjevovodi) su koštali 800.000 eura. U dijelu izgradnje primarnog cjevovoda opština će, kao vlasnik imovine, posao realizovati blagovremeno. Tender za nastavak tog posla je pripremljen, a riješeni su i imovinski odnosi”, zaključuje Dabanović, koji očekuje podršku i pomoć građana prilikom izgradnje sekundarne mreže, za koji posao će se uključiti i Vodovod i kanalizacija doo i investitori.

 

izvor: barinfo.me

Leave a Response