PLANIRANJE PROSTORA

Pri kraju gradnja Dnevnog centra u Sutorini

Foto: Služba za informisanje OHN
373views

Izgradnja novog Dnevnon centra u Sutorini, koja je trebalo da bude okončana u prvom kvartalu ove godine je pri kraju, a radovi bi trebalo da budu završeni uskoro. Odmah po otvaranju objeka uslijediće transformacija ove javne ustanove kako bi se obezbijedio i prostor za boravak OSI starijih od 26 godina. To je Radiju Jadran potvrdila potpredsjednica Opštine Herecg Novi, Vesna Samardžić.

Izgradnja centra krenula je početkom avgusta 2018. godine, međutim dinamiku radova i završetak usporil su, kako je objasnila, loši vremenski uslovi, epidemija korona virusa, problemi sa radnom snagom i nemogućnost izvođača da se prilagodi datoj situaciji i u krajnjem angažuje domaću radnu snagu.

 “Nakon konstantne komunikacije sa donatorom, nadzorom i izvođačem, usmeno i pismenim urgencijama, konačno smo pri samom kraju izgradnje objekta. Krov i parking su završeni, a predstoje završni radovi na uređenju fasade i izgradnji prilaznog puta. Očekujemo da ovi radovi budu završeni uskoro”, kazala je Samardžić.

Do sada je uređen teren oko objekta i to – potporni zid uz rijeku, čime je obezbijeđena stabilnost terena i temelji za most, što je bio dogovor sa mještanima koji gravitiraju ovim područjem radi lakšeg dolasa do kuća. Zajedno sa sportskim igralištem koje se upravo radi, Opština je izdvojila preko 70.000 eura za uređenje terena, podsjeća Samardžić. Angažovana je i firma koja obavlja stručni nadzor nad izvođenjem radova.

“Objekat od 270 kvadrata koji se gradi na opštinskoj parceli u Sutorini moći će da primi oko 20 korisnika Dnevnog centra, što zadovoljava trenutne potrebe grada. Štićenici sada koriste prostor na Toploj, odakle očekujemo preseljenje naredne godine”, dodala je ona.

izvor: Radio Jadran

Leave a Response