SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Prolongirana sanacija urušenog dijela puta Meljine-Petijevići, ali biće do glavne sezone

Foto: Radio Jadran
350views

Sanacija urušenog dijela puta kod Kotobilja, na dionici putnog pravca Meljine – Petijevići uz otežavajuće okolnosti na terenu, trebalo bi, ipak, da bude okončana prije početka glavne turističke sezone.

Kako saopštavaju iz kompanije Univerzal Monte, koja je koncesionar puta, za nastavak radova biće neophodna detaljna geotehnička ispitivanja jer se, kako su objasnili, čvrsto tlo nalazi na većoj dubini od projektovanog za reviziju dopunjenog projekta i nastavak sanacije.

„Kroz radove na postavljanju šipova uvidjeli smo da se teren na kojem smo planirali šipove pomjera i potrebu da projektant izvrši određene dopune u projektu. Sa geotehničkim ispitivanjima smo već počeli i trajaće oko tri nedjelje. Istraživanja izvodi firma „Geotehnika Montenegro“, navode u Univerzal Monte-u.

Prije završetka geotehničkih istraživanja i revizije projekta, teško je procijeniti tačno vrijeme završetka sanacije.

„Prioritet stavljamo na kvalitet izvedenih radova i trajnu sanaciju oštećenja puta na Kotobilju, ali i pored svega trenutni plan je da će to biti prije početka ljetnje turističke sezone“, tvrde u Univerzal Monteu.

Za sada kako dodaju i pored toga što se saobraća jednom trakom, saobraćaj se obavlja bez većih gužvi.

Podsjetićemo da je oko 50-ak metara puta na ovoj dionici urušeno sredinom januara, a put je trebalo da bude vraćen u prvobitno stanje početkom marta.

Na inicijativu Opštine Herceg Novi u Vladi je pokrenuto pitanje otkupa, odnosno sporazumnog raskida koncesionog ugovora i ukidanje putarine na 12 km dugoj dionici Meljine-Petijevići na regionalnom putu Herceg Novi-Trebinje.

Izvor: Radio Jadran