GRADSKI SISTEMIPLANIRANJE PROSTORA

Propao tender za stazu i uređenje obale od Bijele do Kamenara

341views

Tender za izbor izvođača za uređenje dijela obale-šetališta uz magistralni put Bijela – Kamenari poništen je, jer je jedina ponuda  ocijenjena kao neispravna, navodi se u Odluci Komisije za sprovođenje postupaka javne nabavke Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Kako je obrazloženo u Odluci, jedinu ponudu dostavila je hercegnovska firma Krušo doo, međutim, veću od procijenjene vrijednosti radova po tenderskoj dokumentaciji. Zbog toga se tenderski postupak poništava. U Odluci nije navedena visina ponude koju je dostavila firma Krušo doo.

Prema tenderskoj diokumentaciji, procijenjena vrijednost radova je 140 hiljada eura.

Agencija za izgradnju i razvoj će, prema riječima direktora Bora Lučića, nakon konsultacija sa Opštinom, te Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom, najvjerovatnije za 10-ak dana raspisati novi tender.

Firma Krušo doo ima rok od 10 dana da izjavi žalbu protiv ove Odluke Komisiji za zaštitu prava.

Podsjetićemo da je riječ o zajedničkom projektu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koje je investitor sa 150 hiljada eura i Opštine Herceg Novi.

Projektovano je uređenje pješačke komunikacije – šetališta, koje obuhvata potez uz Jadransku magistralu, dužine 639,64 m, počev od skretanja za Bijelu, uključujući uređenje dijela slobodnih površina sa južne strane raskrsnice lokalnog puta za Bijelu, pa sve do mora. Zatim postojeću pješačku stazu koja vodi do rta Sv.Neđelje, kao i dva postojeća proširenja u okviru ove trase, parterno i hortikulturno uređnje, sanaciju oštećenih dijelova parapetnog zida, opremanje mobilijarom, rasvjetu, izradu 5 parking mjesta, te prilaz za OSI.

Glavni projekat uređenja dijela obale-šetališta uz more uz magistralni put Bijela-Kamenari izradio je “Rašović studio arhitektura” d.o.o. Herceg Novi, koji je revidovao “Sedam-ing” d.o.o. Podgorica.

Tender za izbor izvođača bio je raspisan 13. oktobra, ponude su se mogle dostavljati do 9. novembra.

izvor: Radio Jadran

Leave a Response