SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Saniraju se trotoari i saobraćajnice: Radovi u Tivtu vrijedni 2,4 miliona eura

CdM
1.55Kviews

Opština Tivat je raspisala tewndere ukupne vrijednosti 3,125 miliona eura za izvođenje radova, a vrijednost ugovora sklopljenih po tom osnovu je 2,422 miliona eura.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac kazao je da je opština u ovom segmentu uštedila značajna sredstva.

Najznačajniji kapitalni projekti realizovani u ovom periodu su asflatiranje lokalnih saobraćajnica vrijedno 503 hiljade eura, sanacija trotoara (94 hiljade eura), asfaltiranje saobraćajnice prema Radovićima (23 hiljade), Ulica IX i X Cacovo (82,7 hiljada eura), potporni zidovi u Gornjoj Lastvi (110 hiljada), II faza radova na trgu u Radovićima (70 hiljada), izgradnja Centra za djecu sa smetnjama u razvoju (CZSR) prva faza (385 hiljada), i druga faza 530 hiljada.

„Kada je u pitanju Centar za djecu sa smetnjama u razvoju, donijeta je odluka da ovaj objekat ima dva sprata manje, a da sredstva preostala ovim smanjenjem spratnosti, predračunske vrijednosti od oko 524 hiljade eura, budu reinvestirana u izgradnju atambene zgrade za penzionere ili lica u stanju socijalne potrebem, imajući u vidu da je na posljednoj sjednici SO donijeta odluka o dodjeli dva placa za penzionere. Preostaje da odlučimo da li će  korisnici biti udruženje penzionera ili lica u stanju socijalne potrebe, ali ono što je izvjesno jeste da će objekat Centra za djecu sa smetnjama u razvoju i Crveni krst biti niži dva sprata i pripadaće samo ovim institucijama. To je dogovoreno sa izvođačem radova i nadamo se da smo na ovakav način zadovoljili i potrebe dijela stanovništa tog područja i da će Centar biti mnogo brže završen“, dodao je Kusovac.

Aktuelni projekti u sljedećem periodu u Opštini Tivat su izgradnja šetališta Belani, procijenjeno na pola miliona eura, potom tri kružna toka (ukupne vrijednosti 900 hiljada eura), za šta će tender u najskorije vrijeme biti raspisan jer je izrada kompletne dokumentacije pri kraju, te druga faza asfaltiranja lokalnih saobraćajnica, potom sanacija saobraćajnice Gornje Seljanovo vrijedna 380.000 eura.

.tvaranje tendera za rekonstrukciju sportskih terena (200 hiljada) zakazano za 27. maj, dok će za radove na kanalizaciji u Donjoj Lastvi (167 hiljada) ponude biti otvorene 30. maja kada i za izgradnju bućarskih terena vrijednu 51 hiljadu.

„To bi bila rekapitulacija urađenog u prethodna tri mjeseca ne zaboravljajući da je nedavno završena rekonstrukcija JU Muzej i galerija, a u narednih desetak dana će biti gotova i rekonstrukcija Centra za kulturu Tivat vrijedna 363 hiljade eura. Prethodno je obnovljen DT Partizan kroz investiciju vrijednu pola miliona eura, i sada se koristi kao mala scena Centra za kulturu. Opština Tivat je likvidna i solventna i sve obaveze se izmiruju bez dana zakašnjenja“, zaključio je Kusovac.

Predsjednik Kusovac je ponovio da će gazdovanje Lučicom Kalimanj ostati u nadležnosti Opštine Tivat, odnosno Komunalnog preduzeća a da će ona biti očišćena, obezbijeđena video nadzorom i ogradom.

On je najavio i formiranje komisije za popis imovine Opštine Tivat.

 

izvor: CdM

Leave a Response