GRADSKI SISTEMI

Šćekić: Kasnili i loše izvedeni radovi u Beranama

Privatna arhiva
455views

Izvođači radova na sanaciji klizišta na Vasovim vodama, kao i radova na nastavku gradske obilaznice do mosta „Nika Strugar“ i onih u ulici Todora Đeda Vojvodića u Beranama, nisu ispoštovali tenderom predviđenu dinamiku, kao ni kvalitet radova koji je trebalo da bude postignut, ocijenili su danas predsjednik te opštine Dragoslav Šćekić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

“Želim da se izvinim građanama Berana u ime lokalne uprave, prije svega zbog činjenice da sve vrijeme imaju razumijevanja i strpljenja za oštećenja na svim onim saobraćajnicama u gradu, na kojima su već jednom izvođeni i više puta prolongirani radovi, kao i još jednom da naglasim da je Opština insistirala na tome da isti budu realizovani na najkvalitetniji mogući način, kako bi se problemi građana riješili na duži vremenski period“, kazao je Šćekić.

On je istakao da je kvalitet izvedenih radova na pomenutim lokacijama pokazao određene nedostatke, što je rezultiralo pojavljivanjem novih problema.

„Opština Berane očekuje da se u narednom periodu postavi pitanje odgovornosti kako nadzora i izvođača radova sa jedne strane, tako i nadležnih u Upravi sa druge strane, ako se ispostavi naravno da je i tu bilo određenih propusta, što je i iznijeto na sastanku sa Nuhodžićem“, naglasio je predsjednik beranske opštine, izražavajući istovremeno sigurnost da će se preduzeti sve mjere kako bi se postojeće stanje na pomenutim infrastrukturnim projektima saniralo.

Prvi čovjek Berana je rekao da je sa direktorom Uprave dogovoreno da se odmah pristupi rješavanju problema tako što će se brzo formirati Komisija, koja će imati zadatak da utvrdi činjenično stanje i proslijedi na dalje postupanje nadzoru i izvođaču radova.

„Očekujemo da će se postojeća situacija u najkraćem roku popravitim kako bi predstojeća ljetnja sezona bila dočekana bez oštećenja i kako bi bi građani i gosti sa strane mogli neometano da funkcionišu“, zaključio je Šćekić.

Nuhodžić je takođe kazao da nije zadovoljan dinamikom i kavlitetom izvedenih radova.

„U tom smjeru dogovorili smo konkretne aktivnosti. Ovih dana biće formirana Komisija koja će doći i obići pomenuta gradilišta. U vrlo kratkom roku nakon dobijanja izvještaja preduzećemo i konkretne korake, a što je najvažnije – postojeće stanje se mora sanirati i ništa se ne smije raditi na štetu kvaliteta“, kategoričan je direktor Uprave javnih radova.

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji projekta „Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišććivanje otpadnih voda“,  koji je veoma značajan za Berane.

„Radovi na tom projektu su u završnoj fazi. Ovih dana bi trebalo da se krene sa probnim ispitivanjima i, što je najbitnije, do kraja godine biće završene sve potrebne aktivnosti kako bi projekat bio predat na upotrebu“, kazao je  Nuhodžić.

Asfaltiraće, dodao je, saobraćajnice u Beranama koje se zbog radova na kanalizacionoj mreži trenutno ne mogu neometano koristiti.

“U tom dijelu, dugujemo veliku zahvalnost građanima Berana što su oni ti koji imaju najviše razumijevanja zbog izvođenja istih, a koji će u krajnjem, nakon završetka projekta imati najviše koristi“, rekao je Nuhodžić.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici opštine Berane Rade Kljajić i Marko Lalević, menadžer Opštine Vladimir Đaković, zatim direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović i njegov pomoćnik Miloš Raičević, kao i savjetnik u Službi predsjednika Darko Stojanović.

 

izvor: CdM

Leave a Response