GRADSKI SISTEMI

Šćekić: Značajni infrastrukturni radovi napreduju po planu

Izvor: Opština Berane
383views

Poslednjih nekoliko  godina, Opština Berane ulaže značajna sredstva u rekonstrukciju  putne infrastrukture grada. Ni pandemija covid-19 nije uspjela da poremeti planove lokalne samouprave, pa je većina ulica u gradu dobila novi asfalt.

“Uređeni su postojeći i novi parking prostori, a dva gradska parka su rekonstruisana i uljepšana novim mobilijarom. U jednom od parkova -Cvijetnom, svečano je otkrivena nedavno spomen bista maršala Georgija Konstantinoviča Žukova”, saopšteno je iz beranske opštine.

Projekat za  koji smatraju  da se izdvojio po značaju,  jeste rekonstrukcija puta ka spomen kompleksu Jasikovac.

Pored istorijskog i arhitektonskog značaja Jasikovac predstavlja jedno  od omiljenih izletišta građana Berana.

„Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Jasikovca iznose oko 160.000 eura. Urađen je novi asfalt, obostrane pješačke staze, ivičnjaci, završena je rasvjeta. Radovi su okončani do granice sa mjesnom zajednicom Petnjik. Naredne godine planiramo da nastavimo sa radovima i u tom dijelu. Uradićemo i tamo novi asfalt, pješačke staze i rasvjetu”, rekao je Šćekić.

Predsjednik  Berana, Dragoslav Šćekić,  u izjavi za RTCG, kazao je, da je asfaltirano  kompletno jezgro grada,  da je urađeno nekoliko novih pješačkih staza koje su prilagođene osobama sa invaliditetom, kao i da se radi na uređenju parkovskih prostora.

Osim radova u užem gradskom jezgru i prigradskim naseljima, asfalt je stigao i do ruralnih područja opštine.

„U saradnji sa IFAD-om i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja samo u ovoj godini asfaltirali smo 5200 metara seoskih puteva. Rekonstruisali smo vodovod u MZ Petnjik. Bez kvalitetne saobraćajne infrastrukture ljudi nemaju mogućnost da normalno funkcionišu, a posebno oni koji žive na ruralnom području. Ona je osnov za razvoj poljoprivrede i korišćenje tih potencijala“, naveo je Šćekić.

Predsjednik Berana dodao je, i da pored toga što budžet opštine nije veliki, lokalna samouprava je uz predan rad zapošljenih uspejela da grad obuče u novo ruho.

Prethodnih godina ulagana su sredstva u opremanje opštinske agencije za izgradnju i razvoj, tako su se stvorili uslovi da rezultati na terenu budu vidljiviji.

„U značajnoj mjeri opremili smo našu Agenciju, tako da već sada možemo da izvodimo asfalterske radove sređivanjem lokalnih puteva što donosi nama uštedu sredstava, i sa tim ušteđenim sredstvima možemo da uradimo mnogo više puteva nego što je to ranije bilo“, kazao je Šćekić.

U Beranama će i naredne godine nastaviti da se ulaže u infrastrukturu. U planu je ralizacija niza projekata koji će doprinijeti podizanju kvaliteta života svih građana, zaključuju iz beranske opštine.

izvor: CdM

Leave a Response