UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Stari aerodrom: Uklonjena avionska bomba teška 250 kilograma

CdM
515views

Službenici Direkorata za vanredne situacije MUP-a uspješno su danas uklonili i transportovali avionsku bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata tešku oko 250 kilograma, koja se nalazila na lokaciji u podgoričkom naselju Stari aerodrom, kazali su za CdM u ovom vladinom resoru.

“Službenici Direktorata za vanredne situacije prethodno su sa iste lokacije izuzeli i manju ručnu bombu”, kazali su za CdM iz MUP-a.

CdM

Oni apeluju na građane da ukoliko u svojoj okolini primijete neko neeksplodirano ubojno sredstvo nikako sami ne pristupaju njegovom izuzimanju, već da se obrate Operativno-komunikacionom centru Direktorata za vanredne situacije na broj 112 ili Upravi policije na broj 122, kako bi se osigurala stručna i bezbjedna procedura izuzimanja NUS-a.

CdM
“Takođe, imajući u vidu rasprostranjenost mina i granata zaostalih iz pređašnjih ratova, apeluje se i na građevinske preduzimače da prilikom izvođenja radova na iskopavanju angažuju stručna lica koja vrše pregled terena, i na taj način umanje potencijalni rizik od NUS-a po ljude i okolinu”, ističu u MUP-u.
izvor: CdM

Leave a Response